A palacsintatésztába miért kell só meg cukor?
9: A lekvár mitől egészségesebb? Abban is cukor van, kb. egy kanál lekvárban egy kanál cukor. Akkor most az egész palacsintatésztába sok az egy kanál cukor, de egy evőkanálnyi lekvárba nem sok az egy evőkanálnyi cukor?:D
Én utálom a lekvárt, mert annyira túlcukros, hogy ehetetlen.
Soha nem teszem bele egyiket sem, illetve lehet, hogy sót igen, nem emlékszem, pedig sok palacsintát sütök. Gondolom, néha előfordul.
Só szinte mindenbe kell. Van, amibe édes létére egész sok, ilyen pl. a tejberizs, más édességekbe csak egészen parányi, állítólag kihozza az édes ízeket :) A só ízfokozó, akárcsak a cukor.
A cukortól inkábbn csak könnyebben leégne, gondolom, mindenesetre én a töltelékbe teszek, amennyiben édesen akarom enni. De szinte minden alkalommal eszem sós palacsintákat is, így semlegesre készítem őket. Amúgyis, a párom xilitet használ, én eritritet vagy lehetőleg azt sem, sokkal jobb, ha eredetileg nincs benne semmilyen édesítő (ezt a piskótánál nehezebb megjátszani, abba szoktam tenni, ha édesen akarom fogyasztani).
A cukortól és a sótól még nem lesz finom a tészta, bár biztos javítanak valamit. A nagyon sok házi tojástól és a megfelelő lisztféleségtől (nem eszem glutént, így nehezebb) lesz számomra ízes. Plusz a tölteléktől.
#12: Megértelek, én ezért használok saját lekvárt. Képes vagyok 1 kiló gyümölcshöz 1-5 dkg xilitet használni :D Maximum felhasználáskor még kap, ha szükséges.
De sok ember imádja a szirupos dolgokat.
A só nem azért kell, hogy só íze legyen. A sótól teltebb íze lesz az ételeknek, és igen, egy csipet sótól is. Jobban kiadja az étel ízét anélkül, hogy só íze lenne. De úgy is mondhatjuk, hogy összhangba hozza az ízeket.
Egyébként egyszer próbáld ki, hogy milyen lesz a palacsinta, ha kihagyod ezeket, mi lesz a különbség. A tapasztalat a legjobb tanító :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!