Van különbség eritrit és eritritol között? Mely ételekhez lehet felhasználni? És ezt miért írták a csomagolására? : "Száraz kekszek készítésekor max 25%-ban használja a cukor részeként. "
Ugyanaz a kettő.
Nos, nemrég olvastam (annak ellenére, hogy rengeteg eritrites sütirecept van), hogy hacsak nem nagyon alacsony hőfokon sütsz vele, sokat veszt az édességéből... Ezt majd még ki kell tesztelnem, az a biztos.
Én bármibe raktam eddig, amibe más cukrot tesz (mivel nem akartam karamellizáélni, amihez ugye nem jó s élesztőhöz sem tettem soha cukrot. nyilván vannak fontos különbségek), de a sütéseimre már nem emlékszem, ott általában azért xilitet használok, ami finomabb, olcsóbb, édesebb. Ha nem lennék extrém alacsony szénhidráton, rá se néznék az eritritre, pedig nem rossz az :)
A mikrós sütijeim édesek lettek eritrittel, az biztos.
A kekszes dolgot nem tudom, ilyenről még nem hallottam az eritrit kapcsán, nekem fura. Én tuti fogok eritrites kekszet csinálni, aztán ha nem jön be, akkor majd biztosan tudom, hogy nem jó arra.
Köszi!
Az, hogy bomlik, jelen esetben miért fontos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!