Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van különbség eritrit és...

Van különbség eritrit és eritritol között? Mely ételekhez lehet felhasználni? És ezt miért írták a csomagolására? : "Száraz kekszek készítésekor max 25%-ban használja a cukor részeként. "

Figyelt kérdés
2016. dec. 10. 23:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Ugyanaz a kettő.

Nos, nemrég olvastam (annak ellenére, hogy rengeteg eritrites sütirecept van), hogy hacsak nem nagyon alacsony hőfokon sütsz vele, sokat veszt az édességéből... Ezt majd még ki kell tesztelnem, az a biztos.

Én bármibe raktam eddig, amibe más cukrot tesz (mivel nem akartam karamellizáélni, amihez ugye nem jó s élesztőhöz sem tettem soha cukrot. nyilván vannak fontos különbségek), de a sütéseimre már nem emlékszem, ott általában azért xilitet használok, ami finomabb, olcsóbb, édesebb. Ha nem lennék extrém alacsony szénhidráton, rá se néznék az eritritre, pedig nem rossz az :)

A mikrós sütijeim édesek lettek eritrittel, az biztos.


A kekszes dolgot nem tudom, ilyenről még nem hallottam az eritrit kapcsán, nekem fura. Én tuti fogok eritrites kekszet csinálni, aztán ha nem jön be, akkor majd biztosan tudom, hogy nem jó arra.

2016. dec. 10. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
160 Celsius felett bomlik
2016. dec. 11. 05:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi!


Az, hogy bomlik, jelen esetben miért fontos?

2016. dec. 12. 23:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Mert utána nemigen lesz édes
2016. dec. 12. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!