Mi a különbség a bécsi szelet és a rántott hús között?
Az eredeti bécsi szelet egy komplett étel, meghatározott alapanyagból, körettel, kiegészítőkkel, díszítéssel...
Mára ebből annyi maradt, hogy borjúból készül.
A pontosabb meghatározása, borjú comb felsáljából készül, 1 db 14-18 dkg-os szeletből, a körete hasábburgonya, szeletelt vagy cikkezett citrommal, főtt tojás karikákkal, és ajókagyűrűvel kell tálalni!
Valójában ha szigorúan vesszük a hagyományokat, ezek nélkül a kiegészítők nélkül, csak borjúból készült rántott szeletnek lehetne nevezni.
Na igen, emlékszem még anno akkora volt a bécsi szelet, hogy szó szerint lelógott a tányérról.Ajókagyűrűre nem emlékszem, de a citrom a stimmel.
Csak egy kis nosztalgia... :)
A "legújabb kutatások" szerint andalúz (spanyol) területekről származik a módozat. Innen lett itáliai majd osztrák.
Az igazi "bécsi" sertésbordából készül, a borjú az "elit" kiváltsága volt.
A rántott csirkét meg Radetzky tábornok nevéhez kötik. Állítólag Ő süttette magának először.
Én meg úgy vagyok vele hogy szinte minden finom kirántva! :)
Több válaszom is le lett pontozva ebben a kategóriában, pedig szakács végzettségem is van, étteremben is dolgoztam.
Nem baj, többet itt se mondok semmit, a stáhl meg a társai a tv-ben úgy is jobban csinálják, tanuljanak tőlük.
Bocs az off ért 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!