Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a Bácsi szelet...

Mi a különbség a Bácsi szelet és a rántott szelet között?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy nem ugyan abból a húsból készül eredetileg de ezen kívül van valami különbség? Mert a neten található receptek a húst leszámítva teljesen megegyeznek a sima rántott szeletével.
2013. okt. 15. 20:58
 1/8 anonim ***** válasza:
65%
semmi
2013. okt. 15. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A "Bácsi szelet" nem tudom milyen, de a bécsi szelet a borjúhúson kívül ugyanolyan,mint a rántott szelet. :-)
2013. okt. 15. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
A bécsi szelet kizárólag borjúhúsból készül, a rántott szelet meg lehet másféle hús is.
2013. okt. 15. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
93%
És a bécsi szeletnek hivatalosan nagyon vékonynak kell lennie, és le kell lógnia a tányérról. :)
2013. okt. 15. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
19%

Egyik válasz sem jó.

A bécsi szelet a és a rántott szelet ugyanaz. De rántott szelet a párizsi szelet is.

A bécsi panírja: liszt-tojás-morzsa, a párizsié liszt-tojás-liszt.

A bécsiek maguk sem mindig borjúból készítik a rántott húst, hanem gyakran sertésből. Sőt, meglepő módon Ausztria szerte sokkal sokkal gyakrabban találkoztam a sertéshúsból készülttel, mint a borjúval.

2013. okt. 15. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
84%

"A bécsi szelet a és a rántott szelet ugyanaz. De rántott szelet a párizsi szelet is.

A bécsi panírja: liszt-tojás-morzsa, a párizsié liszt-tojás-liszt.

A bécsiek maguk sem mindig borjúból készítik a rántott húst, hanem gyakran sertésből. Sőt, meglepő módon Ausztria szerte sokkal sokkal gyakrabban találkoztam a sertéshúsból készülttel, mint a borjúval."


A válaszod teljesen rossz.


A bécsi szelet KIZÁRÓLAG borjúhúsból készül.

A párizsi szelet NEM rántott, mivel nem ugyanúgy van panírozva. A rántott mindig liszt-tojás-morzsa!!!


Az meg, hogy MOST a bécsiek miböl készítenek "bécsi" szeletet, nem jelent semmit, a magyarok közül is sokan készitenek csirkemellböl "gulyást", ami már a nevéböl következöen is marhából készül. Attól, hogy a mai bécsiek nem az igazi recept alapján készítik, nem jelent semmit, ettöl még az eredeti recept nem változik meg.

2013. okt. 16. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
79%

A 3-as és a 4-es válasza együtt.

A Wiener Schnitzel 4mm-re kivert borjúhúsból készül,és csak a borjúhúsból készültet szabad Bécsi szeletnek nevezni.

A sertéshús olcsóbb ezért valóban sok helyen ebből készítik, de azt nem Wiener Snitzelnek nevezik,hanem Snitzel auf Wiener art.

2013. okt. 16. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
61%

Szerintetek főz itt már valaki eredetit ? egyébként a rántotthús, akármennyire hihetetlen az olaszoktól ered, onnét vették át az osztrákok, és "austrikummá" tették

a borjú bécsijüket.

2013. okt. 17. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!