Mi a különbség a Tortilla, a Burito, és a Tacco között?
A hajtogatás, a tálalás, az elkészítési mód...
A tortilla maga a kukorica lisztből készült lap.
A burritonál ezt töltik meg, (oda illő töltelékkel) és felcsavarva tálalják.
A taconál úgy töltik meg, hogy bő zsiradékban van formára hajtva (U alakba) van ropogósra sütve, és úgy töltik meg.
(
A fajita-nál tölcsér alakban megtöltik, esetleg még sajtot sütnek rá.
Egyes tájegységekben a vendég tölti meg magának, az a lényege, hogy van egy csomó lap, 4-5-6-8 féle töltelék, 3-4 mártás, és tetszés szerint pakolja össze mindenki.
Az enchilada hasonló a burritohoz, csak a tekercseket tepsibe teszik, beborítják valami mártással, és egybesütik.
A tortilla chips az, mikor kis darabokra vágják a tortilla lapokat, és bő zsiradékban, vagy szárazon sütik meg.
Különböző mártásokkal tálalják (piros-zöld salsa, guacamole, babpüré)
A nachos, amikor ezek a chipsek vannak mártással, sajttal egy halomba sütve.
)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!