Mi a különbség a pite, quiche, lepény között?
Figyelt kérdés
2013. szept. 28. 07:25
1/6 anonim válasza:
Nagyrészt az elnevezése, ugyanannak az ételtipusnak (alul tészta, megrakva valamivel és megsütve) különféle változatai.
2/6 anonim válasza:
Tésztájuk azonos, pite és lepény két tésztalap között valamilyen töltelék, quiche alul tészta és rajta töltelék, ezt nem fedik be tésztával.
3/6 anonim válasza:
Sok a tájnyelvi átfedés, pl kevert tészta recept is van pite néven.
Nekem a pite a gyúrt linzertészta szerű alul-felül,így készítem az almás, szilvás,... stb pitét.A quiche egy recés oldalú, lapos sütőformába belenyomkodott linzertészta,rá a rávalók.
A nagymamától pedig úgy maradt meg, hogy a lepény kelt tésztából készül.
alul egy kelt tészta alap, a teteje megpakolva.
egy biztos, mindegyik finom:)
4/6 anonim válasza:
Sőt Horváth Ilona kakaós kevertje, kakaós lepény néven található a szakácskönyvében.
5/6 anonim válasza:
A pite es a quiche linzerteszta alapu suti,utobbi francia elnevezes. A lepeny az mas kategoria. Rengeteg kulonbozo tesztaju sutit olvastam lepeny nev alatt, a keverttol a vajastesztan at a piskotaig:)
6/6 anonim válasza:
A pite amerikai, a quiche francia, a lepény magyar. Leginkább ebben látom a különbséget. Legalábbis ami a receptek elnevezését illeti manapság a könyvekben és a receptes weboldalakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!