Mi a különbség a rántotta és az omlett között?
Miben más az elkészítési módja az omlettnek és a rántottának ?
A rántottát szokták hagymásan , sonkásan , kolbászosan , gombásan .... elkészíteni . Az omlettet is lehet ezekkel csinálni ?
Az omlett készítésekor lisztet és tejet is tesznek a felvert tojásba, és, mint egy lepényt úgy sütik meg.
Ez alá is lehet pirítani bármit, csak nem kell elkeverni vele.
A rántotta csak felvert tojás, bármivel készíthető, de át szokták keverni, így darabos marad. Lehet keményebbre vagy lágyabbra is sütni, ki hogyan szereti.
A rántottának az alapja sima tojás, legfeljebb teszel bele ezt-azt, amiket felsoroltál.
Az omlettet meg picit "tésztásítják", tojás az alapja, de meghígítják egy kis tejjel vagy főzőtejszínnel, és hogy visszasűrűsödjön, kis lisztet is tesznek hozzá. És ezen túl ugyanúgy lehet bele bármit tenni.
Omlettet szoktak édesen is (gyümölcscsel, lekvárral) és sósan is készíteni. Rántottáról még nem hallottam, hogy valaki is lekvárral enné.
A rántottát "kapargatják" sütés közben, az omlettet pedig megsütik egyben, mint egy lepényt vagy palacsintát.
Az omletthez van hogy adnak mást is pl lisztet, nyilván ahány ház annyi szokás. Ha túl sok benne az egyéb összetevő (hagyma, húsfélék stb), akkor nem fog egyben maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!