Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tükörtojás, rántotta, omlett...

Tükörtojás, rántotta, omlett - mi a különbség az elkészítésükben?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 18. 01:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Tükörtojásnál a tojást egyenesen a serpenyőbe törjük fel, míg a rántottánál külön tálban fel kell verni. Az omlettet nem ismerem... :$
2013. ápr. 18. 02:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az omlettben egy kevés liszt is van, a végén tesszük bele a tojáson kívüli "feltéteket" és a sütés végén egyben megfordítjuk a serpenyőben mint a palacsintát és félbehajtjuk.
2013. ápr. 18. 05:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
1-ke:az omlettet elkészítheted tepsiben is legalábbis nekem így könnyebb.Zsíron hagyma megdinsztelve,belerakhatsz gombát,kolbászt,szalonnát,sonkát.A tojást felvered egy külön tálba amit megsózol teszel bele tejet valaki szódavízzel készíti,én még egy késhegynyi szódabikarbónát is hozzápakolok mert az nem engedi összeesni az omlettet ha elkészül. A tepsiben készített omlettet fel tudod szeletelni annyi részre ahányan vagytok.Ha még meleg akkor lehet rászórni reszelt sajtot, a füstölt sajttal is igen finom lesz.Nyáron viszont vékonyra szeletelt paprikát,paradicsomot is teszek a reszelt sajt rászórásával egy időben.Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
2013. ápr. 18. 06:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Tükörtojásnál egy kis zsiradékra rádobod a tojást és egyben sül meg, rántottánál szétkevered, omlettnél előszőr a tojást egy tányérban jól felvered és beöntöd a serpenyőbe, megsütöd egyik oldalát, majd egyben átfordítod.
2013. ápr. 18. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"Tükörtojásnál egy kis zsiradékra rádobod a tojást és egyben sül meg, rántottánál szétkevered, omlettnél előszőr a tojást egy tányérban jól felvered és beöntöd a serpenyőbe, megsütöd egyik oldalát, majd egyben átfordítod."


EZ nem egészen igaz.


Tükörtojás: egyben sütöd meg kevés zsiradékban, a ságrája középen egyben marad, a fehérje meg mint a régi tükröknél - keretként veszi közben azt. (Innen ered a enve is)

Rántotta: a tojást elöször összekevered, a forró zsiradékba öntöd és néha megkeverve sütöd.

Omlett: a tojáshoz kevés lisztet és tejet is keversz nyersen - sok esetben a fehérjét külön habbá verve utáolag teszik bele, de nem mindig -, és úgy sütik, mint a palacsintát, egyben, keverés nélkül. Omlett készülhet édesen és sósan is.

2013. ápr. 18. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

sokadik vélemény :)

a feltört tojást olajba teszed, az a tükörtojás, látszik a fehérje és sárgája elkülönülve, nincs keverés, pl. spenótra jó feltét.


Rántotta: forró olajba teszed a felvert tojást, ha akarod, lehet előtte a hagymát pirítani és ebbe is tehetsz zöldséget, kolbászt, szalonnát, végén sajtot a tetejére. Ezt kevergeted, összetörik a tojás.


Omlettet én úgy szoktam, hogy forró vajba teszem a felvert tojást, amibe kis tejet öntöttem, ennyi. Ebbe is lehet bármit beleönteni, de nem kevergeted, kör alakja van, mint a palacsintának, egyben fordítod át.

2013. ápr. 18. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 mustafa33 ***** válasza:
100%

Ezt mind olvasd végig, mert mindnek igaza van. Szóval a tükör tojás úgy van ahogy odaütöd, a fehérje jól sőljön meg alulról, a sárgája széle kemény a közepe remegjen.

A rántottát nem kell felverni, csak szétkeverni és nem túl merevre sütni, jó ha zaftos marad. Az omletet felvered, hozzá kevered az előtem szólók szerinti hozzávalókat és merev "lepénynek" sütöd.

2013. ápr. 18. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!