A zöldborsó pörkölt és a zöldborsó főzelék között mi a különbség?
Így van, én mindkettőt készítem.
A zöldborsó pörköltnél a borsót egy pörkölt alapra öntöm. A főzelékhez pedig tejben főzöm. A pörköltöt nokedlival, a főzeléket sertés pörkölttel vagy fasírttal esszük.
Az egyik egy pörkölt, a másik egy főzelék...
Zöldborsópörkölt:
A kockára vágott sertés-, vagy akár szárnyashúsból a szokottnál hosszabb lére eresztett pörköltet hagymás alapon, paradicsommal, paprikával, fűszerpaprikával félig megfőzzük. Ezután beletesszük a zöldborsót, a zúzott
fokhagymát, az őrölt borsot, s az apróra vágott petrezselyemmel ízesítve készre főzzük. (A szaftba tehetünk pici cukrot is, így még finomabb lesz az íz.)
Pörköltekhez illő kifőtt tésztával, vagy nokedlival tálaljuk.
Borsófőzelék:
A borsót beletesszük a tejjel elkevert lobogó vízbe, és 10 percig főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk és apróra vágott friss petrezselyemzölddel ízesítjük.
Mikor a borsó már puha, hozzáadjuk a liszttel és őrölt pirospaprikával csomómentesre kevert tejszínt, és még további 5-6 percig főzzük.
Sült virslivel, sonkával, tükörtojással vagy főtt tojással tálaljuk.
Igen a hagymás, pirospaprikás pörköltalap a fő különbség, amennyiben pörköltet készítesz.
a főzelék vízben főve /párolva készül, kölönböző sűrítési eljárásokkal. rántás, habarás, staubolás (liszttel leszórás )ki hogy szereti.
A pörkölthöz valamilyen tészta, nokedli vagy rizsköretet adunk, de krumplipürével is szokták .
A főzelék valami húsos feltéttel, fasírt, sültkolbász, szelet sülthús.. stb, de bundáskenyérrel is finom.
Köszönöm mindenkinek : Igy már értem ::
Zöld praclit küldtem mindenkinek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!