Hogy lehet, hogy ennyi cukor kell ebbe a receptbe? Szerintetek?
Szerinted sok vagy kevés ? Szerintem ez így pont jó, perfect.
A probléma ott kezdődik amikor valaki olyan blődséget ír pl. a csokimáz készítésénél, hogy 15 dkg kakaópor vagy étcsoki + 15 dkg cukor. Na az ilyen azért durva.
Az arányokkal nincs baj. Inkább magával a recepttel. :)
Úgy vagyok vele, hogy ami 10 perc alatt elfogy, annak nem is érdemes nekiállni elkészíteni. Különben is, másfél óra gázfogyasztással kisütök egy komplett főfogást meg utána egy nagyobb tepsi süteményt, nem egy ilyen negyedkilós valamit.
Én minimum tizedelném a cukrot, bár nálunk mindig mazsolás a banánkenyér... De az én édesigényem eltér a normál emberekétől. Ezzel együtt... Ez bődületes. Ha egy mézes úgy csinálok, ahogy egy népszerű recept írja, az csak kicsit édes nekem, mások sütijeit is meg tudom enni, édesek, de nem vészesen.
De egyes receptek iszonyatosak. A rekord az, amikor egy régi szakácskönyvben olyan édességet olvastam, hogy baracklekvárba tegyünk annyi cukrot, hogy golyókká lehessen formálni. S ez az édesség. Oké, gyerekkoromban én is ettem kanállal cukrot...
Én lecsökkenteném a cukrot és kipróbálnám úgy. Ismerem magam, látom, hogy ezt nagyon durván kéne osztanom. De meg is lehet kóstolni picit, mielőtt sokat teszünk bele...
Egy jó, érett banán (sütibe kizárólag olyat használok, pöttyöset :)) nagyon édes s ha kevés a liszt, alig igényel édesítést a süti. Én még a mákos-almásba is alig rakok, mivel édes almából áll a legnagyobb része s van benne mazsola is. Plusz mi nem akarunk sziruposan édes cuccot, csak olyat, ami édesszájúként ízlik, nem hiányzik az édes íz, de nem is teng benne túl.
Én édesszájú vagyok, de ez szerintem is sok. A banán önmagában is édes, az áfonya pedig nem savanyítja meg annyira, hogy ilyen sok cukorral kéne ellensúlyozni.
Ha van két formád, duplázz meg minden mennyiséget, kivéve a cukrot, és süss egyszerre kettőt, hőlégkeveréses sütőben tökéletes lesz. Ez a kis cipócska nálunk is elfogyna, mielőtt kihűl.:-)
ez az egész recept egy szemét
az érett banán olyan rohadt édes, hogy nem kell mellé semmi só
banánkenyérhez én össze szoktam turmixolni némi banánt szójatejjel (sima, mert a kalciumozott édes) és hozzákeverek sütőport és lisztet, amennyit felvesz és kevert tészta állagot hoz - se tojás, se cukor nem kell bele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!