Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cukor helyett liszt az élesztő...

Cukor helyett liszt az élesztő futtatáshoz?

Figyelt kérdés
Cukor helyett lisztet is lehet alkalmazni az élesztő felfuttatásához? A teljes kiőrlésű liszttől is felfut?

2016. okt. 11. 12:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Azért kell a cukor, hogy az élesztőgombák tápanyaghoz jussanak és szaporodni tudjanak. A lisztben nincs cukor, csak fehérje és keményítő, de azzal nem tud az élesztő mit kezdeni.
2016. okt. 11. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Lehet,de nehezebben fog felfutni.A kovász,élesztő és liszt(persze vízzel v. tejjel).
2016. okt. 11. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha a cukorral van gondod, akkor elhagyható az élesztő. A levegőben is van gomba, az élesztőt csak azért tesznek a tésztába, hogy kevésbé legyen véletlenszerű a folyamat.
2016. okt. 11. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát, belekutyulhatod a szárított élesztőt a lisztbe egyből, nem muszáj felfuttatni. Arra készülj, hogy lassabban kel meg, mintha cukros tejjel csinálnád.
2016. okt. 11. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!