Hogy lehet, hogy ennyi cukor kell ebbe a receptbe? Szerintetek?
Hm. Akkor ne próbáljam ki holnap (minimális cukorral és mazsolával áfonya helyett)? Növényi napom lesz s kíváncsi vagyok. Á, úgyis harmadolom a mennyiséget s tuti elfogy.
Zsíros... Pedig az nincs is benne olyan sok. De van ilyen, azt én se tudom előre, hogy mennyi kell egy sütibe.
Sok hasonló sütit készítettem már (bár csak tojással és növényi tej nélkül, ami valljuk be, nagy különbség) s nekem a cukrot leszámítva nem tűnik olyan vészesnek, persze élőben majd látom, ha nem jó az állaga nyersen.
Nos, kipróbáltam. Nekem nagyon bejött, de az enyém kicsit sem emlékeztet az eredetire, pedig igyekeztem :) Csak éppen gluténmentes lisztet használtam, kifelejtettem a sütőport, mikróban készítettem és nem volt áfonya. Plusz kihagytam a cukrot, mert anélkül is túl édes kissé, főleg, hogy mazsola került bele (de anélkül is édesebb, mint a szokásos sütijeim).
Ez drasztikusan betett az állagának, inkább ilyen kis ragacsosabb, zselésebb cucc lett, mint a mochi vagy a tápiókapuding. Viszont igen ízletes. Ami banán alapú, az valahogy mindig az.
Tuti egész életemben képtelen lettem volna megenni egy olyan cukros sütit, mint az eredeti. Akkor már cukor kanállal, de ha elnyomja a süti ízeit a cukor, az nekem nem jön be.
Igen, gondolom, hogy a mikró is tehet róla, de mivel szinte az egész tej és banán, nem csoda, ha nem sütis, hisz nedves a szerencsétlen.
Holnap sütőt fogok használni, almát és meggyet. Egy kis részben pedig viszonylag sok cukor lesz, meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!