Ha tortát vagy kuglófot sütsz, lisztel vagy cukorral hinted meg a kivajazott sütőformát?
A sütőpapír nagyon jó bele. Körberajzolod, és belehelyezed az aljába.
Vajas-lisztes megoldás is be szokott válni.
Én minden kisült süteményt, legyen az piskóta, pite,muffim, akármi, mindig hidegvízzel átitatott, majdnem, hogy lutykos viledára teszem, amikor készen kiveszem a sütőből.
A hidegtől párát kap alulról, és szépen elengedi a tepsit, sütőformát, és kb 10 perc után szépen kiemelhető, kiborítható, attól függ mi, de a lényeg, hogy nem ragad oda.
Ez magától a formától is függ, sajnos van amelyiknek rossz az anyaga, vagy már elhasználódott, és azzal jobban odaragad a sütemény.
Próbálkozz szilikon formákkal, azokban nem ragad bele.
Istenek vagytok. Lesz egyszer Gyakori Party viszek nektek tortát és kuglófot is :)
A formám barázdáit nem haloványan mint eddig, most jó alaposan ki vajaztam. Mikor kiszedtem a sütőből egy használaton kívüli tepsire helyeztem és raktam alá egy vizes konyharuhát is. A mazsolákat anélkül, hogy felvágnám látom, hogy ott vannak, meg vannak :)
Sikerült és végre egyben ki is tudtam fordítani a sütőformából. Kösz, kösz mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!