Kivajazott tortaformában süssem ki a torta piskótaalapját?
Vajazhatod is, de csak az alját. az oldalát nem szabad.
amúgy én is sütőpapírt szabok alá, az a legbiztosabb.
Ha megfogadod a tanácsainkat, nem lehet baj.
Én azt javasolnám, hogy sütőpapírt használj.
A tortaforma lehetőleg legyen csatos.
Vághatsz az oldalára is egy csíkot sütőpapírból.
Sőt, ha túlságosan felülsüt a sütőd, a tetejére is tehetsz egy lapot.
Azért nem lehet kikenni az oldalát, mert a forma széle nagyon hamar felforrósodik, a rajta lévő zsiradékkal együtt, és idő előtt odatapadhat az oldalához. ha nincs kikenve,, akkor gyorsan feljön, és nem fogja oda magához, ami megakadályozhatná a felemelkedést.
az alja más, más a hőelosztás. legjobb a forma alapján megrajzolt, kivágott sütőpapír.én az oldalára nem szoktam tenni, de ettől még jó lehet az ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!