A fondant elkészítéséhez kukorica keményítő kéne de nincs itthon. Mivel lehetne helyettesíteni? Vagy nem lehet?
Mi a recept?
Csak mert nekem is írta az egyik recept a mézes fondant-nál, a másik meg nem írta. Nem tettem bele és így is tökéletes lett.
"Fondant készítése:
30 dkg pillecukrot egy margarinnal alaposan kikent hőálló tálba teszünk. Mikróban 3-szor 10 másodpercre betesszük. Közben kicsit kivesszük, és megmozgatjuk. körülbelül 25-30 másodperc múlva már folyós lesz, ekkor kivesszük, és hozzáadunk folyamatosan 25 dkg átszitált porcukrot, amibe beleszitálunk 2 evőkanál kukorica keményítőport. Robotgéppel alaposan összekeverjük, de előtte a karokat jól megkenjük margarinnal!
Egy gyúródeszkát jól lekenünk margarinnal, ráborítjuk a masszát, és kb. 5-6 dkg porcukorral időnként megszórva összegyúrjuk. Ezután légmentesen folpack fóliába becsomagoljuk, és minimum 1 órára betesszük a hűtőbe.
Majd enyhén átgyúrjuk, és margarinozott gyúródeszkán kisodorjuk, mint a tésztát, kb. 2 mm vastagra."
Én eszerint szoktam csinálni [link]
Ebbe nem kell kukoricakeményítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!