Kukorica darából milyen bevált receptek vannak?
Csodálkozom, hogy csak kétszeres vízmennyiséget említettél. Szerintem a kukorica darából hatszor annyi lesz, ha megfőzöd. Nevezzük puliszkának. Só kell bele mindenképpen. Aztán ehető
1. tejjel - forró puliszkához hideg tej, hogy hamar lehessen enni. Ha maradt puliszka, másnap a hideg puliszkához forró tejet öntesz, hogy felmelegítse.
2. lekvárral is eszik
3. sűlt töpörtyű darabkákat öntenek a tetejére.
4. hagymával sűlt kolbászkarikákat
5. tehéntúrót tejföllel
6. juhtúrót. Űgy jó, ha rétegesen rakod a tálba kevés olajjal, hogy a meleg puliszka kissé megolvassza a juhtűrót. Ezt még úgy is készítik, hogy rétegesen lábasba rakják kis olajjal,és utána a stütőben addig sütik, amíg a tetején a juhtűró kezd bernulni. Ehhez is lehet előre megsütött kolbászkarikákat vegyíteni.
7. zsíros húsokhoz igen jó köret, ha káposztalében főzöd. Persze, ehhez aranyló,de átlátszó káposztalevet kell szerezni, nem azt a habarcsszerűt, ami a legtöbb helyen előfordul.
8.
A legjobb! Tuti bevált! Észre sem veszed, (legalábbis a férjem nem! :) ) hogy kukorica darából készült!!!!!
desszert.eu -n, a túrógombóc másképp receptet keresd!!!
ÉN emiatt kezdtem el venni kukoricadarát!! :)
Az én izlésem szerint a puliszka ehetetlen, nem ember gyomrába való /hacsak nincs háború/.
egyetlen ehető módja sztem, ha a kukorica dara griz nagyságú, olajjal összegyúrva izlés szerinti fűszerrel megszórva, káposztába tölteni. Nem savanyúba! Minden töltelékbe egy pici erős paprikát tenni és úgy tölteni, hogy "dagadni" fog. Lassú tűzön kb 2 órát főzni, lehet pici rántást tenni rá, vagy paradicsom ivólevet. Én rántást szokta. Ez böjti eledel, húsvét előtt szoktuk késziteni. Nagyon laktató!
1 egység kukoricadara;
1 egység búzadara;
1/2 egység zsemlemorzsa;
2-3 db vanília aroma;
annyi víz amit fölvesz, hogy jól tapadjon....
...és máris kész a házi etetőanyagod horgászathoz... :D
Kukoricadarás túrógombóc
Hozzávalók 4 személy részére:
2 dl kukoricadara,
40 dkg túró,
5 dl tej (esetleg víz),
1 kávéskanál vaj,
ízlés szerinti cukor (maréknyi),
1 csomag vaníliás cukor
kevés só.
20-30 dkg kevés vajon pirított zsemlemorzsa,
2-3 dl cukrozott, vaníliás tejföl a tetejére.
Elkészítés:
A forrásban lévő tejbe tesszük a vajat, cukrot, vaníliás cukrot, kevés sót, majd belekeverjük a kukoricadarát, majd lassú tűzön puhára főzzük. Amikor langyosra hűlt, a túrót beledolgozzuk, és vizes kézzel gombócokat formázunk. A pirított morzsába forgatjuk. Meghintjük porcukorral. Meglocsoljuk a tejföllel.
Tipp:
Cukrozott darált dióba vagy darált mákba is megforgathatjuk. Ebben az esetben savanykás dzsemmel is tálalhatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!