Egytál étel recepteket keresek, amiket sütőben lehet elkésziteni, esetleg amelyek tésztából készülnek? Ötletek, bevált saját receptek?
Stíriai metélt
Nagyon finom és laktató, lehet lekvárt -pl. mi barackot vagy epret szoktunk-kenni a tetejére.
Rakott krumpli
Hurka-kolbász-pecsenye-káposzta = disznótoros
Sertés csülök pékné módra
Bármelyik sült husi, hiszen a krumpli-köretet is nyugodtan megsütheted mellette, és bármelyik sült tészta, lekváros kifli, hasonlók.
Igaz, hogy a magyar konyha ezeket is valami jófajta leves után szokta enni, a leveseket viszont nem a sütőben készítjük.
lasagne
rakottkrumpli, rakottzöldbab, rakottkáposzta, rakotttészta, rakotttészta dióval, lekvárral, felfújtak lekvárral, bolognai, stria metélt, rizskoch, nudli, tepsis csirke krumplival, mákosguba
Amit én szoktam készíteni tésztás tepsis,a következő.Én egy jókora tepsivel szoktam 6-7 főre bőven elég.egy közepes fej hagymát zsiradékon megdinsztelek.
Kb 60 deka csíkokra végott sertéslapockát, vagy csirke.-pulyka apróhúst, ez lehet mell, vagy combfilé is, ezen átforgatom fehéredésig, és fedő alatt párolom először a saját levében. ha ezt elfőtte kis vízzel pótolva puhára párolom. Ha puha rádobok 1-2 marék szeletelt gombát, és egy 450 gr-os zöldségmixet. ezzel is párolom még a zöldségek puhulásáig. közben kifőzök egy fél kilós csomag penne, vagy csavart vagy akármilyen tésztát, amit leszűrök, leöblítek.
egy nagy tálban összekeverem a zöldséges raguval.
egy nagypohár tejfölt elkeverek 2-3 tojással és azzal is összekeverem az egészet. közben persze fűszerezem, só, bors, majoranna, bazsalikom, mikor mivel.ha pikánsabbra akarom, mustárt, vagy kecsapot is keverek a tejfölös tojásba.
zsiradékkal kikent tepsibe terítem, és vastagon megszórom reszelt sajttal. szép pirosra sütöm.
Kockákra vágva lehet tálalni. nagyon laktató finom tésztás étel.
persze a zöldségkeveréket ízlés szerint lehet otthon lévőkből is keverni, ki mit szeret. répa, borsó, kukorica, brokkoli stb.
Lasagne-t írom én is.
Fél kiló lisztet 2-3 tojással elkeversz , illetve sóval és egy kevés vízzel összegyúrsz és kinyújtod sodrófával majd 3-4 sorhoz elegendő méretre vágod.
Üvegesre pirítasz egy fej hagymát, majd 700 gr. darálthúst megpárolsz fehéredéskor fűszerezve. Paradicsomszószt öntesz rá, illetve ha nem szeretitek a besamelt (én nem szeretem) akkor tejet öntesz még hozzá. Kivajazott tepsiben csurgatsz a levéből, majd 1 sor tészta, egy adag lasagne, egy sor tészta stb amíg el nem fogynak a dolgok. A Tetején szósz legyen arra pedig reszelj sajtot. Betolod kb 25 percre a sütőbe és voilá :)
Ahogy elnézem, a válaszok alapján bármit lehet egytálételként tálalni, ha nincs előtte leves, és mindegy, hogy hol főzted, de bedugtad egy pillanatra a sütőbe.
Szóval eddig én ezt nem így tudtam. Egytálétel, hogy olyan kaja, ami leves-második egyben, és sütőben kell készíteni, a kérdező valami oknál fogva ilyet kért.
Most én tudom rosszul, vagy mások értették félre a kérdést?
Sonkás tészta
50 dkg kifött tésztához,
1 nagy db tejföl, 4 tojás, 3 g. z. fokhagyma, só, bors, kömény,
kb 15 dkg piritott sonka
1 tálban mindent összekeversz
1 olajozott tepsibe öntöd
rá reszelt sajt
lefedve 30 p. sütöd
Sütőtökös rizs
1 kisebb tök húsát felkockázod 1 jénaiba
1 nagy bögre rizs rá
2 bögre víz, 1 pohár bor
1 leveskocka, bors, rozmaring
rá fedő 20 -30 percig sütöd
Joghurtos görög krumpli
kb 1 k szeletelt krumpli olajozott tepsibe
rá 1 nagy db natur joghurt
1 citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve
1 tk görög fűszerkeverék, só, bors
lefedve 40 percig sütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!