Mi a saját házi, bevált csokibevonat recepted?
Figyelt kérdés
A hozzávalók pontos mennyiségével leírnád azt, amit legtöbbször alkalmazol?
Kipróbáltam életemben már sokféle variációt, és van nekem is egy bevált, csak gondoltam beújítanék.
Ugye lehet csokiolvasztással, vagy lehet kakaóporból... Szerinted melyik jobb, és milyen márkájú csokiból, milyen kakaóból? Vagy melyik sütire/tortára mit....?
Meséljetek!
2011. ápr. 14. 10:01
1/3 anonim válasza:
Én Milka csokit olvasztok,kis tejjel,vajjal...az a legjobb mert az eleve finom.Nekünk bevált,szereti mindenki.Én sokat szoktam csinálni szóval 2tábla sima Milka tejcsoki meg 1nagy kanál vaj,esetleg ha olyan sűrű akkor kis tej.
2/3 anonim válasza:
Szia! Az én csokimázreceptem:A LIDL-ben kapható Fin-Carré márkájú, 5O%-os kakaótartalmú csokit használom, ami 2O dkg-os kiszerelésű. A 2O dkg csokit összetördelem, és 1O dkg. vajjal egy kisebb lábasba teszem, gőzön (alatta egy másik lábasban víz csendesen forr, de nem ér bele a kisebb lábos!) felolvasztom. Ha elolvadt minden, jól kikeverem fakanállal, közben már levettem a lábast a gőzről. Beállítom a sűrűségét étolajjal, ennek mennyisége attól függ mire használod, és mennyire szeretnél vastagabb mázat használni a sütinél. Mindenre jó:torta bevonására, zserbó, vagy más tepsis süti mázára is, de ischlerre is kitűnő. Bátran próbáld ki. Én tettem már hozzá néhány ek. tejszínt is, úgy még lágyabb, finomabb. Sok sikert!
3/3 anonim válasza:
én finetit szokta vizgözbe meg olvasztani. Finom is, hütöbe megfagy, és lehet vágni, nem tőrik szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!