Házi paradicsomléből hogyan kell paradicsommártást készíteni?
Figyelt kérdés
Valaki leírná nekem részletesen, mert teljesen kezdő vagyok.2011. okt. 19. 10:47
1/3 anonim válasza:
Keresel egy szimpatikus paradicsommártás receptet, és azt csinálod meg, csak a paradicsom vagy a paripüré helyett a házi paradicsomlevet teszed bele, vizet pedig kevesebbet vagy semennyit. Előtte kóstold meg, ha van benne só is, akkor sót se tegyél bele.
2/3 anonim válasza:
Beleteszem a paradicsomlevet a lábasba, melegítem. Teszek bele pici sót, borsot, cukrot (ízlés szerint), bazsalikomot (esetleg oregánót). Ha forr, tartalékra veszem, közben rántást készítek (olaj+liszt+piros paprika), és ezzel besűrítem.
De ítt egy klasszikus is:
3/3 anonim válasza:
Én először rántást készítek: Olajat liszttel csomómentesre elkeverem, szép aranybarnára pirítom, ekkor a tűzről leveszem, ráteszem a pirospaprikát, majd gyorsan hideg vízzel elkeverem. Visszateszem a tűzre és beleöntöm a paradicsomlevet, ízlés szerint sót, cukrot teszek bele. A lényeg, hogy olyan sűrű legyen a rántás, amilyen sűrű mártást szeretnénk. A liszt mennyiségétől függ mindig a sűrűség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!