Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Házi paradicsomléből hogyan...

Házi paradicsomléből hogyan kell paradicsommártást készíteni?

Figyelt kérdés
Valaki leírná nekem részletesen, mert teljesen kezdő vagyok.
2011. okt. 19. 10:47
 1/3 anonim ***** válasza:
Keresel egy szimpatikus paradicsommártás receptet, és azt csinálod meg, csak a paradicsom vagy a paripüré helyett a házi paradicsomlevet teszed bele, vizet pedig kevesebbet vagy semennyit. Előtte kóstold meg, ha van benne só is, akkor sót se tegyél bele.
2011. okt. 19. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Beleteszem a paradicsomlevet a lábasba, melegítem. Teszek bele pici sót, borsot, cukrot (ízlés szerint), bazsalikomot (esetleg oregánót). Ha forr, tartalékra veszem, közben rántást készítek (olaj+liszt+piros paprika), és ezzel besűrítem.


De ítt egy klasszikus is:

[link]

2011. okt. 19. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
Én először rántást készítek: Olajat liszttel csomómentesre elkeverem, szép aranybarnára pirítom, ekkor a tűzről leveszem, ráteszem a pirospaprikát, majd gyorsan hideg vízzel elkeverem. Visszateszem a tűzre és beleöntöm a paradicsomlevet, ízlés szerint sót, cukrot teszek bele. A lényeg, hogy olyan sűrű legyen a rántás, amilyen sűrű mártást szeretnénk. A liszt mennyiségétől függ mindig a sűrűség.
2012. okt. 21. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!