Házi töpörtyü krém? Jól be vált receptet szeretnék.
Ha lehet kb irjátok le ,hogy miböl mennyi kell.
Köszönöm!!!!
Töpörtyű ledarálva, belekeverek annyi puha vajat és mustárt, hogy krémes állaga és jó íze legyen. Csípős pirospaprikából szép mennyiséget teszek bele (imádom, ha valami csíp, de nem torma vagy mustár-szerűen, az felmegy az agyamba :)), sózom (sok sóval szeretem én is) és borsozom. Néha teszek bele vagy darált, vagy apróra vágott lila vagy vöröshagymát is, illetve 1-2 gerezd átnyomott fokhagymát.
Arányokat nem is tudnék, találomra, kóstolás útján érzem, hogy miből kell még és mi elég. Függ attól is, hogy zsíros-e vagy húsos inkább a töpi. Ha zsíros, nem teszek bele vajat, ha húsos, akkor egy keveset szoktam.
mondjuk 30 deka töpörtyűnek már érdemes nekiállni:) szóval ledarálom, utána darálok 2-3 főtt tojást (ez könnyít a zsírosságán)belereszelek egy közepes fej hagymát , sózom, borsozom ízlés szerint és mustárral is ízesítem. ha nagyon sűrű, pár kanál tejföllel lazítom.
kóstolgatni kell menet közben, finom pikáns legyen.
de még érik is , ha több napig tároljuk.
margarinos pikszisekbe szoktam tenni.
isteni finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!