Ha bolti paradicsompüré helyett házi paradicsomlét használok, azt tényleg hígítani kell vízzel? Milyen arányban?
Figyelt kérdés
2011. szept. 11. 14:09
1/5 A kérdező kommentje:
Ja és még valami! Ha azt írja a recept hogy egy kis doboz paradicsompüré, az mennyi házi paradicsomnak felel meg?
2011. szept. 11. 14:10
2/5 anonim válasza:
Tapasztalatom szerint a bolti par.püré sokkal sűrűbb, mint a házi par.lé. A neve is mutatja, az egyik püré (azaz pépes), a másik lé..vagyis iható, folyékony. Szóval az utóbbit nem kell higítani főzéskor.
3/5 anonim válasza:
Attól függ, milyen paradicsomlét csinálsz. De látni fogod, hogy pürészerű-e vagy folyik.
Mivel nincs két egyforma házi paradicsomlé, nem lehet megmondani, milyen arányban kell higítani, ha kell egyáltalán. Valószínűleg amúgy nem kell.
4/5 anonim válasza:
Amúgy mit főzöl? Bolognainál tökmindegy, mennyi paradicsomlét teszel bele, finom lesz. Például én egy egész üveggel szoktam, így nincs maradék, amivel nem tudok mit kezdeni. A miénk mellé amúgy nem kell víz, sőt bőven kell forralni, hogy besűrűsödjön.
5/5 anonim válasza:
az eltett paradicsomlevet nem kell higítani.
a bolti koncentrátumokat igen, de ahány , annyi féle, így nem lehet megmondani, hogy mennyi vízzel lesz annyi, mint a házi.
meghát étele válogatja, hogy mennyi kell bele, lehet, hogy egy 140 gr-os sűrítmény kétszeres, vagy háromszoros mennyiségű vizet kíván,lehet, hogy csak a felét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!