Irnátok nekem bevált finom töltelék recepteket csirke combhoz?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
vöröshagymával párolt gomba
májkrém, főtt tojás, petrezselyem
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Amit én szoktam gyakran beletölteni. egész combonként fél zsömlét, vagy fehérkenyérbelet használok.
egy kis füstöltszlonnát csíkokra vágva kisütök, ezen megdinsztelek egy közepes fej hagymát. erre teszek kb 25-30 deka vékonyra szelt gombát és megpárolom fedő alatt.
közben a kockázott zsömlét/kegyeret meglocsolom kevés tejjel, hogy morzsálható legyen, de ne ússzon a tejben.
erre ütök egy tojást, sózom, borsozom, majorannázom, és teszek bele vágott petrezselyemzöldet.
eközben a gomba zsírjára sül, és ráteszem a masszát, addig kevergetem, míg összeáll, vagyis formázható állagú nem lesz. a serpenyőben szétterítve lehűtöm, hogy lehessen vele kézzel dolgozni.
elosztom annyifelé, ahány db a hús. a combok bőrét már korábban fellazítom és finoman besózom kívül belül.
az adagnyi tölteléket a bőr alá töltöm, és szép egyenletesre igazítom. ha kell, a nyitott felénél letűzöm hústűvel (fogvájóval )
tepsiben zsírt olvasztok, nem túl sokat. ebben megforgatom a combokat, majd elkezdem sütni kezdetben erős lángon. úgy 15 perc múlva a bőrük megfeszül, ekkor hústűvel megszúrkálom pár helyen, hogy a gőz ki tudjon jönni, a lángot mérsékelem közepesre.
ezután még kb 45 percig sütöm szép piros ropogósra. néha érdemes lapáttal alányúlni, hogy ne ragadjon le.
finom, ízletes töltelék van amikor egész csirkét félbevágok, és a fél csirkék bőre alá töltöm.
félbevágva jobban átsül, mint az egész csirke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!