Irnátok nekem bevált finom töltelék recepteket csirke combhoz?
vöröshagymával párolt gomba
májkrém, főtt tojás, petrezselyem
Amit én szoktam gyakran beletölteni. egész combonként fél zsömlét, vagy fehérkenyérbelet használok.
egy kis füstöltszlonnát csíkokra vágva kisütök, ezen megdinsztelek egy közepes fej hagymát. erre teszek kb 25-30 deka vékonyra szelt gombát és megpárolom fedő alatt.
közben a kockázott zsömlét/kegyeret meglocsolom kevés tejjel, hogy morzsálható legyen, de ne ússzon a tejben.
erre ütök egy tojást, sózom, borsozom, majorannázom, és teszek bele vágott petrezselyemzöldet.
eközben a gomba zsírjára sül, és ráteszem a masszát, addig kevergetem, míg összeáll, vagyis formázható állagú nem lesz. a serpenyőben szétterítve lehűtöm, hogy lehessen vele kézzel dolgozni.
elosztom annyifelé, ahány db a hús. a combok bőrét már korábban fellazítom és finoman besózom kívül belül.
az adagnyi tölteléket a bőr alá töltöm, és szép egyenletesre igazítom. ha kell, a nyitott felénél letűzöm hústűvel (fogvájóval )
tepsiben zsírt olvasztok, nem túl sokat. ebben megforgatom a combokat, majd elkezdem sütni kezdetben erős lángon. úgy 15 perc múlva a bőrük megfeszül, ekkor hústűvel megszúrkálom pár helyen, hogy a gőz ki tudjon jönni, a lángot mérsékelem közepesre.
ezután még kb 45 percig sütöm szép piros ropogósra. néha érdemes lapáttal alányúlni, hogy ne ragadjon le.
finom, ízletes töltelék van amikor egész csirkét félbevágok, és a fél csirkék bőre alá töltöm.
félbevágva jobban átsül, mint az egész csirke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!