Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Irnátok nekem bevált finom...

Irnátok nekem bevált finom töltelék recepteket csirke combhoz?

Figyelt kérdés
Köszönöm !!
2013. febr. 22. 12:25
 1/4 anonim ***** válasza:

vöröshagymával párolt gomba


májkrém, főtt tojás, petrezselyem

2013. febr. 22. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Én már kipróbáltam, fincsi és könnyű:


[link]

2013. febr. 22. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Amit én szoktam gyakran beletölteni. egész combonként fél zsömlét, vagy fehérkenyérbelet használok.

egy kis füstöltszlonnát csíkokra vágva kisütök, ezen megdinsztelek egy közepes fej hagymát. erre teszek kb 25-30 deka vékonyra szelt gombát és megpárolom fedő alatt.

közben a kockázott zsömlét/kegyeret meglocsolom kevés tejjel, hogy morzsálható legyen, de ne ússzon a tejben.

erre ütök egy tojást, sózom, borsozom, majorannázom, és teszek bele vágott petrezselyemzöldet.

eközben a gomba zsírjára sül, és ráteszem a masszát, addig kevergetem, míg összeáll, vagyis formázható állagú nem lesz. a serpenyőben szétterítve lehűtöm, hogy lehessen vele kézzel dolgozni.

elosztom annyifelé, ahány db a hús. a combok bőrét már korábban fellazítom és finoman besózom kívül belül.

az adagnyi tölteléket a bőr alá töltöm, és szép egyenletesre igazítom. ha kell, a nyitott felénél letűzöm hústűvel (fogvájóval )

tepsiben zsírt olvasztok, nem túl sokat. ebben megforgatom a combokat, majd elkezdem sütni kezdetben erős lángon. úgy 15 perc múlva a bőrük megfeszül, ekkor hústűvel megszúrkálom pár helyen, hogy a gőz ki tudjon jönni, a lángot mérsékelem közepesre.

ezután még kb 45 percig sütöm szép piros ropogósra. néha érdemes lapáttal alányúlni, hogy ne ragadjon le.

finom, ízletes töltelék van amikor egész csirkét félbevágok, és a fél csirkék bőre alá töltöm.

félbevágva jobban átsül, mint az egész csirke.

2013. febr. 22. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim válasza:
Én egy egészen egyszerű receptet kínálok. Zsemlét tejbe áztatod, hagymát pirítasz, és szeletelt gombát raksz rá, kicsit párold. Zsemlét kinyomkodod, hozzáadod a gombát, /mennyiségtől függően/ 1-2 tojás ütsz bele. Fűszerezed sóval borssal. Apróra vágott petrezselymet adj hozzá. A besózott combok bőre alá töltöd, és sütőzacskóba teszed, egy kis vajat, vagy olajat adj hozzá. Kösd össze a sütőzacskó száját. Mikor megpuhult a csirkecomb /időt nem tudok mondani/, akkor hasítsd fel a zacsit /a kezedre vigyázz!/, és süsd a sütőben pirosra. Krumplipürével isteni!
2013. febr. 22. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!