Finom, bevált tönkölybúza kenyér receptet kérhetnék?
Olyan kellene,amihez csak tönkölybúza kell.Kenyérsütő gépben készülne.
Köszönöm
Szia!
Mi már hetek óta ezt sütjük és esszük mivel kiderült, sima búzát nem ehetünk kisfiammal:
Teljes kiőrlésű programra:
-500g tönkölybúza liszt
/legjobb ha fele sima tönkölybúza fehérliszt, a másik fele teljes kiőrlésű/- max 3/4-ig érdemes talán elmenni
-fél csomag élesztőpor elég
-1 tk cukor
-2 tk só
-1 ek olaj
- víz amit felvesz, ez kb 4 dl / liszttől függ/
Ízesítésként adható provance fűszer vagy olajos magvak jó sok! vagy őrölt rozmaring
Aki nem gépben süti 1/2 órát keleszteni 40C-os sütőben akár. Sütőpapíron 180C-on 1 órát sütni jénaiban ajánlott, fedelét belül sütés előtt bevizezni.
Sütés befejezése előtt kb félidőben tetejét megkenni: 1kk víz, 2 kk olivaolaj vagy más,és csipet só keverékével.
Ha csak búzalisztérzékenynek sütöd, ajánlom reggelire a zabkását is: 1 adag zabpehely, 2,5 adag vízzel pöfögősre felfőzni /vagy 1 tej, 1,5 víz/. Értékes, olcsó (LIDL), tápláló. Barna cukorral finom.
UI: ajánlott a gyors mosogatás
Jó étvágyat!
Én ezt sütöttem, azt hittem vad lesz, mert telejskiőrlésűt használ, de nagyon fincsi lett:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!