Bevált kenyér recepet kenyérsötő géphez?
Szívesen megosztom veled, csak pontos adagolást ne kérj.
40-42 dg. lisztet teszel először a kenyérsütő gépbe /a sorrend fontos!/ Teszel hozzá egy csapott kiskanál sót, majd egy tojás nagyságu főtt krumplit reszelek bele. Egy öt dekás friss élszető kb. 1/4-ét belemorzsolom. Teszel bele egy csapott evőkanál zsírt, majd kb. 4 evőkanálnyi kefirt. Eztán jön egy kevés langyos víz. Hogy mennyi, azt nem tudom, de érzem. Ahogy elkezdi keverni ezt az elegyet a gép, látni fogod, kell-e még egy kis víz hozzá. Legyen a tészta kemény, de álljon össze egy gömbölyded halmazzá. Én a legerősebb fokozaton sütöm, hogy ne legyen annyira sápadt. Nagyon finom kenyeret kapsz, garantálom. Az én gépem eléggé az elején tiz sipszóval kéri, hogy akaroké-e tenni bele valamit még /pld. magot/, de nem szoktam. Külön praktikám, hogy mikor az első keverésnek vége, lezárom a gépet és újra indítom. Így a kenyér jobban ki lesz dolgozva, hiszen kétszer annyi ideig dagaszt.
Én egy ideje nem gépben sütök kenyeret, hanem sütőben, nagy kacsasütő jénaiban.Nekem az a tapasztalatom hogy minél kevesebb hozzávalóból áll a kenyér annál finomabb és annál jobban hasonlít a VALÓDI kenyérre.Épp ezért én azt javaslom neked hogy próbáld ki a következő receptet.
A sorrend szintén fontos:3 dl víz, egy kanál 10%-os ecet, 55 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, egy pici csipet cukor, de tényleg csak hangyányi, 2 teáskanál só.
Nos ebből kb 80 dekás kenyér van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!