Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paleolit diétába illő kenyér...

Paleolit diétába illő kenyér receptet keresek. Írnátok ilyet?

Figyelt kérdés
Olyat ami finom is és ízre hasonló a búzalisztes kenyérhez.

2012. máj. 28. 22:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2012. máj. 28. 23:00
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
A legnagyobb tévhit maga a paleolit.
2012. máj. 28. 23:05
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, először is az ajánlott oldalt már ismerem, most olyan receptet keresek ami másoknak már bevélt, mert amit eddig próbáltam az nem ízlett.

A második válaszadótól meg kérdezném, hogy miért gondolod ezt?

2012. máj. 28. 23:25
 4/11 anonim válasza:

5 perces diólepény (imádjuk):

1 tojás, só, pici kömény, 3-4 ek darált dió, ezeket összekevered és pici kókuszzsíron mérsékelt lángon megsütöd, mint a palacsintát, csak nem lapítod ki. Le is lehet takarni, akkor picit megnő, belül lyukacsos lesz.

Gyönyörűen ketté lehet vágni és megtölteni kolbásszal, zöldséggel :) Krémekkel még nem próbáltam, mert viszonylag lágy, de ez függ attól is, mennyire sütöd meg és hogy mennyi diót teszel a tojásba.

A paleo kenyerek közül ennek van szerintem a legsemlegesebb íze, még a finnyás férjem is nagyon megszerette! Very low carb, viszont jelentős zsírmennyiséget tartalmaz (1 db kb 300 kcal), szóval ne egyél belőle egynél többet, mert egész nap nem bírsz majd enni utána...

2012. máj. 29. 09:37
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet, ki fogom próbálni. :)
2012. máj. 29. 15:55
 6/11 anonim ***** válasza:
Én a következőt csináltam a múlthéten: 25 dkg zabpehelylisztet és ízlés szerint kókuszlisztet fél zacskó sütőporral, kevés sóval, vízzel és két tojással összedolgozol. Mikor szép cipóra formáztad, bevagdoshatod a látvány kedvéért, majd bekenegeted zsírral. Sütőpapíron, közepes lángon készre sütöd. (Én félidőnél meglocsoltam kevés vízzel.) Anyum szerint a kókuszliszttel túl "sütis", neki nélküle jobban ízlik. Én így szeretem. Ha kipróbálod, remélem ízlik!:) Egyik korábbi: Miért gondolod tévedésnek? Van róla részletesebb ismeretanyagod?
2012. máj. 30. 19:24
 7/11 A kérdező kommentje:

A múlt héten több féle kenyeret (lenmag, szezámmag, tökmag alapúakat, mert dióm nem volt otthon)is kipróbáltam és az a gondom, hogy mind egy kicsit ragacsos marad, ez normális? Mit kell tennem, hogy megsüljön?

Az a bajom, hogy így nem áll el, mert a helyett, hogy kiszáradna mint a "rendes" kenyér megpenészedik.

2012. jún. 5. 17:50
 8/11 anonim válasza:
Sajnos tényleg nem áll el, érdemes fölszeletelni és 1-2 napi adagot a hűtőben, a többit a mélyhűtőben tartani!
2012. jún. 5. 22:18
 9/11 anonim ***** válasza:
31%

Azért gondolom, mert semmi alapja nincs, baromi egészségtelen, de ha te gond nélkül beveszed Mr. Paleolit meggyőző baromságait, akkor bármit is írnék, felesleges lenne.

Azért gondolkozz el azon, hogy vajon egy önjelölt táplálkozási szakértő vagy egy orvos (kardiológus!) tud többet a zsír meg a töménytelen mennyiségű hús valódi hatásairól.

És ha a régészek nem tudnak a paleolit korról/emberről semmit, akkor Szendi kolléga honnan tudná? Előző életében ősember volt?

Illetve gondold át azt is, hogy ki lehet-e védeni a környezetszennyezés, a permetszerek, a stressz, a mozgás nélküli életmód stb. hatásait, mert szerintem nem.

A zöldségek tele vannak vegyszerekkel (hacsak nem biofarmról származik, de az megfizethetetlen, legalábbis nekem, az erkélyen meg nem terem paradicsom), a hús meg antibiotikummal és hormonokkal.

Nincs az a táplálkozási mód, amivel ezt ki tudnád védeni.

A paleolitban egy dolog jó: hogy tiltja a műkajákat és az adalékos szarokat. Ezeket viszont paleolit nélkül is ki lehet kerülni, csak oda kell figyelni.

Elhiszem, hogy pillanatnyilag lelkes vagy és bevált neked ez a dolog, de új divat, pár éves, senki nem rendelkezik adatokkal arról, milyen hatással lesz ez a szervezetedre.

És nem veszem be azt sem, hogy az ősembernél bevált, mert az ősember egész nap loholt az őz után, és ha 30 évesen nem ette meg a medve, akkor 40 évesen belehalt egy náthába. Bárki mármit mond, senki nem tudja, voltak-e köztük rákosak (mellesleg idejük se volt rá) és lettek-e volna, ha 80-90 évig éltek volna.

A civilizációs betegségeket a civilizációs ÉLETMÓD okozza, és az életmód sokkal tágabb dolog, mint a táplálkozás. A táplálkozás valóban része az életmódnak, de nem egyedüli összetevője.

2012. jún. 6. 22:50
 10/11 anonim ***** válasza:
Nézz utána tüzetesebben, ezt eredetileg egy amerikai gasztroenterológus találta fel, nem Szendi. Továbbá a paleolit korántsem szól mértéktelen zsírfogyasztásról, sőt! Olvasd el Loren Cordain könyvét! (nem sokban különbözik a te álláspontodtól)
2012. jún. 7. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!