A kenyér elkészítéséhez kell tej? Mármint, van olyan kenyér, amihez kell?
Figyelt kérdés
2012. máj. 31. 17:05
1/8 anonim válasza:
Nem kell a kenyérhez tej. Vízzel kell dagasztani. Tejet a kalácshoz használunk.
2/8 anonim válasza:
Igen, a fehér kenyeret, burgonyásat, cipót, francia kenyeret tejjel szoktam, vagy fele tej fele víz, a teljes kiörlésű, sötét kenyereket vízzel.
Ezen a honlapon is változatos, hol víz, hol tej
3/8 anonim válasza:
a péksütemény tejjel van (azért is van külön vizes zsemle, tej nélküli)
a sima fehér kenyérbe én nem teszek tejet, se a krumplisba igen
4/8 anonim válasza:
Lehet tejjel is, vízzel is. Én mindkettővel csináltam már, fele-fele adagban is, de nekem a csak vízzel készített sokkal finomabb volt.
5/8 anonim válasza:
Én tejjel szoktam, de elvileg az úgy már kalácsnak számít.
6/8 anonim válasza:
Házilag (otthon) elterjedtebb a tej. A pékségekben viszont vízzel dagasztanak, mert úgy nem savanyodik meg olyan hamar a kenyér.
A péksütikhez sem tejet használnak, hanem tejport, ami már mindenféle kezelésen átment, és több benne a tartósító, mint a tejalapanyag.
/maszatka/
7/8 anonim válasza:
Házi kenyérbe SOHA nem kell tej. Csak víz. Nagyanyáink sem tettek bele soha.
Van,aki ma tesz bele,de az inkább kalács,mint kenyér.
8/8 A kérdező kommentje:
áhháá:) hát,köszi:)
2012. jún. 1. 10:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!