Vörösboros marhapörkölt elkészítéséhez melyik a legideálisabb bor?
Figyelt kérdés
Gondolok itt édes,rosé esetleg száraz borra. Emellett márkát is írhattok! :)2012. máj. 4. 15:11
2/6 anonim válasza:
Száraz, testes, sötét, jófajta vörösbor.
3/6 anonim válasza:
Mindenképpen vörös és száraz. Legalábbis ez a hagyományos. Van, aki fehérrel is kísérletezik.
Mindenesetre fontos, hogy száraz legyen. Egyszer félédes borral főztem pörköltet, kissé édeskés lett. Nem az édes az az íz, amire az ember a pörkölt kapcsán vágyik...
4/6 anonim válasza:
Pörköltek alá a testes, vörös, (és nem rosé) száraz, max. félszáraz.
Sültek alá mehet a fehér, de ott sem az édes, hanem ugyanúgy a száraz, félszáraz.
5/6 anonim válasza:
A bikavérrel nem foghatsz mellé, de a szekszárdi is nagyon finom.
6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszotokat! Igazán nagy segítség volt, mivel akárhány receptet néztem, sehol sem említették, melyik lenne a legideálisabb borfajta. Köszönöm! :)
2012. máj. 4. 16:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!