Marhapörköltet szeretnék csinálni ecetes céklával és valamilyen körettel. Céklasalit hogy csináljam, hogy azonnal lehessen fogyasztani? Illetve milyen köret illik legjobban ehhez a pörihez?
a marha pörköltet csak tarhonyával szeretem : de illik hozzá a nokedli,és a fött krumpli is ...
Célkát nem szoktam csinálni,készen veszem a vecsési savanyúágosnál ...
Marhapörkölthöz csak nokedli illik.
A céklát először főzd vagy süsd meg. Meghámozva készíts ecetes-cukros salátalét,és a felszeletelt céklát tedd bele.
Szoktuk enni tarhanyával, főtt krumplival, galuskával és olasz tésztával is, mindegyikkel finom.
Én a pörkölthöz legjobban a paradicsomos hagymasalátát szeretem, de jó a vegyes savanyú is.
Céklához itt van pár ütlet:
Marhapörkölt nálunk elsődlegesen nokedlivel, utána a tarhonya a nyerő.
Céklát éppen most főzök...:) közepes céklákat hidegvízben felteszem főni,só, 2-3 babérlevél, pár szem egészbors, egy kisebb hagyma társaságában.másfél kilót szoktam főzni, az épp belefér egy fazekamba.
addig főzöm, míg a villa könnyen bele nem megy. hidegvíz alatt lehűtöm, meghámozom, negyedekbe vágom és recés késsel felszeletelem.
cukros-ecetes-sós levet készítek és abba teszem a céklát.
őrölt köménnyel ízesítem még, és hagyom állni pár órát legalább.
csavaros üvegekbe teszem át és hűtőben tartom. hamar el kell fogyasztani, mert sajnos még hűtőben is megforrhat.
Nálam:
Marhapöri-tarhonya
vad-burgonya(lángos, főtt, krokett)
csirke-nokedli
sertés-bármi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!