Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen köret illik ehhez?...

Milyen köret illik ehhez? Burgonyát szeretnék, csak enm tudom, milyen formában, ötletek?

Figyelt kérdés

Recept Elkészítés:

A kenyeret langyos vízben megáztatjuk, utána kicsavarjuk. A húst egyszer ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást az apróra reszelt burgonyát, sót, borsot, kevés pirospaprikát, a megáztatott kenyeret, fokhagymát és még egyszer ledaráljuk. Amikor minden együtt van, fakanállal, vagy kézzel alaposan meggyúrjuk: Legalább fél órát pihenni hagyjuk.

Ezután keményre főtt tojást veszünk, és ügyesen bevonjuk a fasirt masszával, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Amikor beletettük a forró (nem füstölgő) olajba, az edényt fedővel lefedjük, a lángot mérsékeljük, és addig sütjük, míg az aljuk szépen megpirul. Akkor alányúlva,(nem beleszúrva) megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább, amíg a másik fele is szépen megpirul.

Amikor kihűltek négybe vágjuk, de nem vágjuk el egészen, hogy ne essenek szét.

Különböző zöldségekkel díszítjük.

2011. nov. 5. 15:37
 1/7 anonim válasza:
76%

haliho!

sztem krumplipure vagy francia salata illik hozza

jo sutogetest!

2011. nov. 5. 15:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én krumplipürét ennék hozzá, vagy bármilyen főzelékhez el tudom képzelni.
2011. nov. 5. 15:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Móring? Zsiron hagymát piritok, piros paprikával megszórom, és ráöntöm a sóban, vizben főtt krumplit. Nem töröm össze, csak össze forgatom.

Kapros krumpli - petrezselymes krumpli - rántásos krumpli.

Sötét rántást készitek, felengedem egy kis vizzel, vagy tejjel, só bors -jól kiforralom. Erre öntöm a sós vizben főtt krumplit.-összeforgatom. Csinálhatod a fasirt visszamaradt zsirján.

2011. nov. 5. 15:49
 4/7 anonim ***** válasza:
76%
Én is a petrezselymesre szavazok, a fasírt zsírjának a nagy részét önts ki, az nem kell, a maradékba tegyél apróra vágott petrezselymet, kicsit pirítsd (1 perc), öntsd bele a főtt krumplit, melegítsd össze.
2011. nov. 5. 15:54
 5/7 A kérdező kommentje:
Dejó! köszi aranyosak vagytok.. nekem nem jutott eszembe egy ilyen különlegesség sem :)
2011. nov. 5. 15:57
 6/7 anonim ***** válasza:
76%
Nekem is a püré ugrott be, de jó hozzá a paprikás-hagymás krumpli, sőt a héjában sült is. Akár rízs is jöhet.
2011. nov. 5. 15:58
 7/7 anonim ***** válasza:
a pirosra sült hasábkrumpli is finom lenne mellé.
2011. nov. 5. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!