Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom húsleves elkészítéséhez...

Finom húsleves elkészítéséhez milyen csirkeaprólékot érdemes venni?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék csirkét bontani és nem is nagyon tudok húslevest főzni. Bár tudom, hogy nem nehéz, az alapja a megfelelően választott aprólék.

Abban kérnm a segítséget, hogy konkrétan mit vegyek a hentestől.

köszönöm a válaszokat


2011. dec. 30. 21:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Csirke farhát, szárny, és ha szeretitek a belsőségeket, akkor csirke máj, zúza, bár a zúza nehezen puhul, vagy csirke nyaka. Én belsőségek nélkül főzöm mert azt mi nem szeretjük. A jó húsleves titka hogy lassú tüzön hosszú ideig gyöngyözve főzd és rendesen zöldségezd és fűszerezd be.
2011. dec. 30. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors választ:)
2011. dec. 30. 21:54
 3/13 anonim ***** válasza:

Alapjaiban: far-hát, nyak, szárny, belsőségek (=máj, zúza). Sokan a mellehúsára azt mondják, túl száraz, nem való a levesbe. Én azt is szoktam belerakni, mivel az nem csontos, (csíkokra vágva) tehát lesz benne olyan rész is, amit nem kell szopogatni.

Személy szerint csak a combot nem szoktam levesbe tenni, mert nekem attól már túl zsírosnak tűnik a leves, de ez is ízlés dolga.

Inkább gondolj vissza arra, hogy amikor a mamád húslevesét etted, akkor milyen részekkel találkoztál benne, ha te is azokból főzöd, akkor biztosan hasonlóan finom ízű levest fogsz tudni főzni, mint a mamád.


Ha vigyázol arra, hogy felforrás után, csak kicsi lángon, inkább csak pöcögjön a leves, mint forrjon, akkor az ízek érkeznek előjönni a husiból, a megfelelő mennyiségű, minőségű zöldségek és fűszerek (sárgarépa, gyökér, zeller, 1-2 girizd fokhagyma, só, szemes bors, egy csokor petrezselyem, attól függ, mit szoktatok) jelentősen segítenek, hogy finom legyen.

2011. dec. 30. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Csirkéből nem egyszerű jó levest főzni,mert nem eléggé érett a húsa.Jó levest idősebb állat húsából,mint az előző válaszadó írta,hosszú főzésidővel lehet főzni.Olyan részeket kellene választanod,amiken sok bőr és porc van,de zsír ne legyen rajta,vagdosd le róla.A csirkéhez nem árt egy leveskocka,és kevés zeller.Én egész csirkemelleket vásárolok,és a porcos-csontos részéből és a bőréből készítek levest,4 db mellcsontból max 1 liternyit.
2011. dec. 30. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Csirke mellből nem lehet jó húslevest főzni. Az túl sovány hozzá. Farhát,nyaka,lába,szárny,belsőségek kellenek hozzá. Leveskockát és Vegetát sem szabad beletenni. Nem egészséges és nem is javít a levesen. Só,egész bors,vöröshagyma egészben,pár fokhagyma gerezd, és sárgarépa,zöldség,ha van kevés zeller kell bele.

Ha esetleg zsírosnak találod a levest,a zsírját le lehet szedni róla. De bolti csirkéből nem lesz zsíros leves.

2011. dec. 30. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy nem lehet jó csirkelevest főzni, viszont ehhez az aprólékot el kell felejteni, bőröstül.

Főzheted csak combból vagy csak mellből (az elég száraz), a comról természetesen nem kell levenni a bőrt, de le lehet. A mellet bőr nélkül árulják.


40-50 deka húshoz kell legalább 1 nagy vagy 2 kicsi vöröshagyma, 4 nagy répa, 2 nagy vagy 3 kicsi zöldség, 1 karalábé, 1 kis gumó zeller és néhány szál zellerzöld, és legalább fél paradicsom. (Mehet bele egész paradicsom és ha van, akkor egy tv paprika is szára nélkül, egészben).


Felrakod főni a húst (combok kettévágva, alsó és felső részre, melle kb. combnyi daragokra vágva) az egész hagymákkal, és a kb. 3-ba vágott zöldségekkel, karalábé 4 felé, zeller elég kettőbe. + Egészben a paprika, paradicsom, zellerlevelek. Én ekkora adagra 1,7 l vizet öntök, akkora a vízforralóm. Ha használsz vegetát, akkor fél evőkanál vegeta, harmad evőkanál só, ha nem használsz vegetát, akkor kicsivel több só kell. Őrzöd, amíg felforr, fedőt teszel rá és leveszed a lángot, csak gyöngyöznie szabad, akkor lesz szép a színe. Kb. 1 óra alatt fő meg, de ellenőrizni kell a húst.

Tésztát külön főzz bele, mert tönketeszi a levet.

Szoktam bele 3 szem egész borsot is dobni az elején, de nem muszáj.


Legutóbb nem volt zellerem, csak angolzeller(szárak), azzal is tökéletes lett, pedig a paprika is kimaradt. :)

2011. dec. 30. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
utolsónak: Bolti csirkéről annyi hájat és zsírt le lehet szedni,és kisütni,ami kétszer annyi lesz,amennyi a pörkölt alá szükséges.Én ezt nem bírnám a levesemen,nem beszélve arról,hogy ha már belefő az íze a zsírnak,akkor a leves távol esik azon a kategórián,amire azt mondja az ember,hogy finom.
2011. dec. 30. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
jó leveshez tyúk kell és nagyon lassú főzés, nem csirke
2011. dec. 30. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Leveskocka? Na neeee...

Ha belerakod a megfelelő mennyiségű és minőségű húst (konkrétan comb és mell!), valamint a megfelelő mennyiségű zöldséget, akkor NEM kell leveskocka.

Húslevest csak húsból lehet főzni. Van csirkeaprólék-leves is, de az NEM húsleves, nem is lesz olyan íze.

Az a titka, hogy "sűrűre" kell főzni.

2011. dec. 30. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
arról nem is beszélve, hogy az a leves, amibe vegetát meg leveskockát kell pakolgatni, azt már megette a fene...
2011. dec. 30. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!