Finom húsleves elkészítéséhez milyen csirkeaprólékot érdemes venni?
Nem szeretnék csirkét bontani és nem is nagyon tudok húslevest főzni. Bár tudom, hogy nem nehéz, az alapja a megfelelően választott aprólék.
Abban kérnm a segítséget, hogy konkrétan mit vegyek a hentestől.
köszönöm a válaszokat
"arról nem is beszélve, hogy az a leves, amibe vegetát meg leveskockát kell pakolgatni, azt már megette a fene..."
Ebben teljesen egyetértünk. Ez már csak ez már csak valamilyen ....izű leves lesz.
Szerintem.
Ha ragaszkodsz a szárnyashoz, akkor se csirkét válassz, mert a levese "vékonykás" lesz.
Legjobb a "kaparós" házi tyúk, ám ennek beszerzése nehézkes.
Kapni egyes húsboltokban kis testű tyúkot, (esetleg mell nélkül, még olcsóbb), az már közelít az igazihoz, esetleg némi karajcsonttal turbózva. Szóba jöhet még a kacsa, (az ún. denevér kacsa kimondottan levesnek való, comb, és mell nélkül, nagyon olcsó és finom), a pulyka nyak, és társai.
Fűszerként néhány szem egész bors, só, fokhagyma. Zöldségként sárgarépa, petrezselyem, vöröshagyma héjastól, krumpli, kelkáposzta, zeller, és ezeket lassan összefőzve már nagy baj nem lehet.
Hát csak bátran, sikerülni fog!!
amiket irtak azok jok. lassú tüzön kell főzni, és nem szabad letakarni.
elárulom, hogy egy leves finomabb lesz a tésztától is. nekem nagyim szokott, házilag csinálni, az verhetetlen. de ha nincs, akkor tescoban szokok venni Juhászné száraztésztáját. kétszáz valahány forint, de olyan mint a házi. azt amelyik hosszu, és nem a cérnametéltet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!