Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az üveges bébi...

Miért van az üveges bébi kajában cukor és kukorica keményítő?

Figyelt kérdés

Normális hogy egy négy hós babának cukrot meg ilyeneket tesznek az ételébe?

Elsőször akartam ilyesmit venni, de teljesen elhűltem mikor elolvastam hogy, mi van bennük..

2010. márc. 6. 11:53
 1/7 anonim ***** válasza:
hát nem normális... múltkor bevásároltam a kecskemétiből és kiakadtam én is hogy cukor van benne:SS keményítőssel még nem találkoztam szerencsére...
2010. márc. 6. 12:03
 2/7 anonim ***** válasza:
52%
Nyilván azért tesznek bele, mert nem ártalmas a babára. Nem egy kilónyi van benne, ezen nem tudom miért kell kiakadni. Nem értem ha valakinek pici babája van akkor az miért hiszi azt hogy mindenféle íztelen vacakkal kell etetni, nem hülyék ők sem csak picik.
2010. márc. 6. 12:43
 3/7 anonim ***** válasza:
31%
jaja, egyed te is a cukrot kilóra, az én gyerekem tuti nem fog finomított szarokat enni még jódarabig.
2010. márc. 6. 13:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nálunk édasányám cukorbeteg. Így nagy a hajlam rá. Ezért nem szeretném ha a kislányom egy darabig bármilyen formában is találkozna cukorral. Vagy bármilyen más nyavajával. Épp elég baj hogy, annyi kisgyerek lesz beteg meg allergiás. És így hogy nálunk elég nagy hajlam van rá nem szeretnék kockáztatni. De sajnos most nem igazán van még idény gyümi, ezért bajban vagyok.
2010. márc. 6. 13:35
 5/7 anonim ***** válasza:
A kukoricakeményítő csupán azért van benne, hogy sűrűbb legyen a gyümölcs. Mivel nem tartalmaz glutént, nem okoz gondot (bár a legújabb nézetek szerint a glutént is be kell vezetni 4-7 hónapos kor között). Cukor: minimális mennyiségű van benne. A babák kedvelik az édes ízeket. De: bármit veszel, még a sokak által annyira favorizált granulátumos "teákat", annak az összetétele is így kezdődik: cukor... És ha legelőször azt említik, akkor abból van benne a legtöbb. Ha ennyire félsz, hogy a babád örökölte a hajlamot, inkább vegyél fagyasztott gyümölcsöket és abból készíts neki pürét...sokkal finomabb és még igazi vitamin is van benne. Lehet kapni barackot, meggyet sok helyen.
2010. márc. 6. 14:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de én is nagyon kiakadtam. A kezdő üveges kajáknál alapesetben pl. a répapüré összetétele répa, víz kéne hogy legyen, annyi vízzel, amennyi a pürésítéshez szükséges.

Nem, nem normális dolog az, hogy négyhónaposaknak ajánlott bébiételekbe cukrot és keményítőt tesznek, és igazad van, ha nem akarsz ilyen bébiételeket megvenni. (Ügyes vagy, hogy megnézted a címkét, nagyon sokan nem teszik meg. Mi botmixert vettünk, igyekeztem bio vagy jó minőségű zöldségeket, gyümölcsöket venni, házilag csináltam a püréket és jégkockatartóban fagyasztottam le őket. Így mindig tudtam, mit eszik a gyerek.)

Ha van elég pénzed, megpróbálhatsz bio boltokban babakaját venni, azok nincsenek tele cukorral és keményítővel, csak nagyon drágák (Sunval, Holle és még néhány márka).

2010. márc. 6. 14:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a fagyasztott és a bio bébi papi tippet is! Nem is tudtam hogy van bio babakaja.=)
2010. márc. 6. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!