Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A palacsintatésztába miért...

A palacsintatésztába miért kell só meg cukor?

Figyelt kérdés
Nem értem miért szükséges, mit ad hozzá az az egy csipet só meg egy evőkanál cukor? Mi van ha kihagyom?
2017. jan. 16. 18:41
1 2 3
 1/24 anonim válasza:
95%
Akkor nem sok ize lesz a palacsinta tesztadnak
2017. jan. 16. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 anonim ***** válasza:
55%
En a cukrot mindig kihagyom mert sokszor csinalok sos tolteleket is. Szerintem ha eleg edes a tolteleked semmi baja nem lesz ha kihagyod.
2017. jan. 16. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/24 anonim ***** válasza:
47%
A cukortól jobb lesz a színe a tésztának.
2017. jan. 16. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 A kérdező kommentje:
De az az egy csipet só igazán nem oszt nem szoroz, mégis ott van minden receptben. Olyan, mintha 1 kg húshoz adnék egy csipet sót.
2017. jan. 16. 18:56
 5/24 anonim ***** válasza:
45%
Én cukrot sosem rakok bele, mert leragad tőle
2017. jan. 16. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim válasza:
81%
Talán hogy legyen ízeee
2017. jan. 16. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
82%

Az ízharmóniához kell, akár egy csipettel is. A sóshoz kell egy csipet cukor, az édeshez egy csipet só, és máris egyensúly van az ízek terén.Ez általában érvényes, főleg tésztaételeknél.

De, ha te nem teszel bele egyikből sem, a te dolgod, legfeljebb ízetlen palacsintát sütsz.

A hasonlatod pedig nagyon rossz, mert egy kiló húshoz sehol sem ajánlanak egy csipet sót.

2017. jan. 16. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 anonim ***** válasza:
96%

4: A só ízfokozó, ettől lesz az ételeknek íze. Ha valami édes, édesebb lesz a picike sótól.

Szép barna mintázata lesz a cukortól a tésztának, és önmagában is finom édes.

De ezt a barna mintázatot alternatív módszerekkel is el lehet érni cukor nélkül:

[link]

2017. jan. 16. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 anonim ***** válasza:
9%

Mert sokan egészségtelenül élnek azért tesznek bele.

Nálunk tej+liszt+tojás és ennyi, ha ízesíteni akarjuk van lekvár hozzá vagy más.

2017. jan. 16. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
49%
én egyiket se nagyon szoktam, a töltelékben van elég cukor, és tényleg leragad tőle, hiába pontoztátok le az alőzőt is, aki ezt írta
2017. jan. 16. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.