Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok el tortasütésnél?

Mit rontok el tortasütésnél?

Figyelt kérdés
Tortát akartam sütni,erre a piskóta ez a förmedvény lett: [link] A vicces az hogy azt hittem hogy nyers,de nem az,szóval nem tudom mi az a gumiszerű anyag,amivé összesűrűsödik :( Itt az új albérletben légkeveréses villanysütő van,mit rontok el,hogyan kéne rendesen használni?
2013. jan. 11. 21:31
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Én próbáltam már párszor és bejött, hogy pár csepp citromlevet csepegtettem a tojásfehérjébe és szépen fel lehetett verni kemény habbá, esetleg azt is be lehet vetni . De én amondó vagyok, függ a tojás frissességétől is, hiába van hűtőben, vagy hideg helyen. Jártam már úgy, hogy szépen kemény lett, de nem lett annyira szép magas.
2013. jan. 12. 17:59
 22/23 anonim ***** válasza:

"Sosem láttam még sütőpor nélküli piskótát, ez elég fontos alkotóeleme... "

Ne mondj már ilyeneket! Amióta az eszemet tudom, sütőpor nélkül sütöm a piskótát, nagymamám, dédmamám is így készítette, mindig nagyon szépen sikerül, pedig nem ritkán sütök.

2013. jan. 12. 19:26
 23/23 anonim ***** válasza:

Az volt a probléma valószínű,hogy "összetörted" a habot,amikor belekeverted a sárgáját és a lisztet,így kikeverted belőle a légbuborékokat.Óvatosan,"nagy" mozdulatokkal keverjük hozzá,nem úgy mint a főzeléket :-)

Ja,és soha nem verjük mixerrel tovább,ha már egyszer felvertük.A sütőpor használ neki ha van,de nem muszáj bele.Egy cukrász

2013. jan. 15. 00:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!