Mit rontok el mindig a piskótában, hogy nem jön fel?
-10 db tojásfehérjét felverek, közben 8 kanál cukrot szépen hozzádolgozok és így kemény habbá verem.
-a 10 db tojássárgáját összedolgozom 2 kanál cukorral
-a tojásfehérjéből egy keveset a sárhájához teszek-lazítom-és szépen lassan a habot nem összetőrve mindet hozzáadagolom
-utána 10 kanál lisztet /benne fél csomag sütőporral/ kanalanként hozzádolgozom a masszához. ezt szép óvatos mozdulatokkal teszem, szintén a habra vigyázva
-sütőpapírral kivélelt sütőbe
-sütőt 160 fokra előmelegítem, nem nyitom rá az ajtót közben feljön és szépen össze is esik..
MIÉRT?
amikor már szép barna csak akkor nyitom ki az ajtót és tűpróbázom.A vicces az, hogy bármit megcsinálok, de a legegyszerűbb dolog kifog rajtam :)
én úgy szoktam, hogy:
-először a tojássárgáját a cukorral összekeverem, míg világos-habos nem lesz.
-lassan hozzáadagolom az előzőleg sütőporral összekevert lisztet
-majd felverem a tojásfehérjét (én nem szoktam se sót, se cukrot beletenni), amit óvatosan hozzáadok.
-majd mehet a sütőbe
attól is összeeshet, ha a cukrot nem kevered el rendesen a tojássárgájával.
én is úgy szoktam mint ahogy az utolsó leírta
figyelj arra is hogy egy irányba kavard (nem tudom miért de így hallottam)
Szinte minden stimmel a saját "eljárásommal", pedig nekem még nem esett össze sose:)
Annyi a különbség a tiédhez képest, hogy a tojássárgáját a (cukorral) keményre vert fehérjével verem fel: Horváth Rozi azt "mondja", fehéredésig kell dolgozni a habverővel.
Én a felvert fehérjébe teszem bele egyenként a sárgáját,majd beleszitálom a lisztet. Mindig feljön szépen.
Aztért írják,hogy egyfelé kell keverni,mert sokkal kevesebb erő kell a felveréshez így,mintha hol erre,hol arra kevernéd. Ettől nem lesz jobb a piskóta.
Köszönöm a válaszokat!
Felmerült bennem egy kérdés, hogyha eggyesével adom a tojássárgáját a habhoz akkor nem esik össze a hab? Gondolom habverővel kell továbbra is verni, míg mind a 10 tojás s. bele nem kerül.
Habverővel kell verni persze, sőt, én nem is szoktam egyesével hozzáadni a sárgáját, akkor is biztosan jó lesz!
Annyit változtass, hogy ne külön keverd a sárgáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!