Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Borsós galuskát ( nokedli)...

Borsós galuskát ( nokedli) szeretnék csinálni. De nem tudom hogy kell, a galuskát már csináltam de azt mindig elrontom szerintem nem jol teszem az arányokat v amikor beleszaggatom a vizbe akkor rontok el valamit. Hogyan csináljam hogy jo legyen?

Figyelt kérdés
2010. júl. 26. 23:57
 1/2 anonim ***** válasza:
2010. júl. 27. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:

A galuska egyszerű! Ha a nokedlire gondolsz. Én mindig a lisztet teszem elsőnek a keverőtálba. Fél kg. liszthez kb.2 tojást szoktam rakni, és annyi vizet, hogy ragacsos de mégis nyúlós, folyós tésztát kapj. Nem szabad sokáig kevergetni. Fakanállal durván össze kell dolgozni. Aztán még mehet bele só, ételízesítő ilyenek ízlés szerint. Fontos, hogy mindig forrásban lévő vízbe szaggasd, különben összeragad az egész.Mikor maguktól feljönnek a víz tetejére készen vannak. Ha kiveszed a vízből öbítsd át tiszta vízzel, és minden kiszedett adagra tegyél pici olajat, hogy ne ragadjon... a nokedlihez használt edényeket eszközöket soha ne meleg vízben mosd el, mert a tészta "ráfől",és a mosogatószivacsodba is beleragad...

Hát...remélem tudtam segíteni egy kicsit.

2010. júl. 27. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!