Valaki segitene hogyan csináljam meg? Vagy valami ehhez hasonló receptet adna? Megszeretném lepni a szüleimet mire hazaérnek a munkából.
szóval, valami olyan ötletem van hogy van olyan száraz disznóhús, szval nem zsiros, meg nem is inas. és akkor valahogy tepsiben megsütni, mondjuk paprikával, paradicsommal(van kifőzött paradicsom is üvegbe, vagyis paradicsomlé), meg mondjuk borsóval, főtt kukoricával(már megvan főzve), krumplit szóval ilyen zöldségekkel. és akkor hogy rakok bele tejfölt, vagy veszek még mellé joghurtot és akkor összekeverem és úgy meg tojást bele és akkor ezt a tojást tejfölt meg joghurtot(ha kell) ráöntöm és megsütöm lernibe. persze úgy hogy alapnak mennének a zöldségek, aztán rá a hús, akkor megint mondjuk a zöldségek és rá a hús és aztán a tetjére is vagy nem tudom.:D vagy a tetejét csak leöntöm avval a tejfölös keverékkel.
nos az lenne a kérdésem hogy ez igy jó lenne? a tojást, tejfölt, joghurtot milyen arányban keverjem össze, hogy ne legyen olyan túl folyós de túl sűrű se? a zöldségeket is keverjem össze vele, vagy azt elég csak belerakni és ráönteni aztán?
Köszönöm aki elolvassa és segit, főztem már többször is de nem fejből és most ezért vagyok ilyen zavaros.:D anyut meg nem akarom megkérdezni, mert úgy már nem elsz meglepi.:) amúgy 17 éves vagyok.
A joghurtot kihagynám a tetejéről. A tejföl megfelelő. Azt mondjuk egy kis sajttal vagy baconnal vagy mindkettővel meg is tudod bolondítani.
Szerintem a husikat párold meg előrre, olyan majdnem kész állapotra. Majd ezeket rétegezd a tepsibe. Ha a züldség eleve főtt, akkor teljesen tönkremegy mire a husi rendesen átsül.
Előttem jókat írtak.
Annyit fűznék hozzá, hogy a húst sztm mártsd meg egy-két evőkanál lisztben és úgy süsd. A mártáshoz pedig keverd a tejfölhöz/joghurthoz azt a lisztet ami a húsmártogatásból megmaradt. Amikor tepsibe teszed a cuccot, (ebben a sorrendben: zsiradék, hús, zöldségek) ezt a lisztes, joghurtos trutyit tedd a tetejére, és szépen össze fog sülni, nem lesz olyan száraz. Ja és először mindenképp tegyél a tepsi tetejére alufóliát, és csak akkor vedd le, ha megpárolódott a hús, ezt egy villával ellenőrizd.
Vigyázz, hogy ne süsd túl, rágós lehet a husi. Elképzelhető, hogy a fólia nélküli sütéshez elég egy 10-20 perc.
Köszönöm a segitségeket!:) csak lesz belőle valami.:D
ma 13:28
és ki az?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!