Ennél a receptnél a pudingport csak úgy szárazon öntöm bele a vajba, vagy főzzem meg rendesen tejben? Bocs de kezdő vagyok, és anyut megszeretném lepni de nem egyértelmű.
Ostyás őzgerinc
* 25 dkg vaj
* 20 dkg porcukor
* 2 csomag főzős csokoládés pudingpor
* 2 tojás elhabarva
* 2 ek kakaó
* 1 marék mazsola
* 6 lap ostya kicsire{de nem morzsásra}összetörve
* ízlés szerint rum vagy rumaroma
Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat a porcukorral,belekeverjük a pudingot,a mazsolát és a kakaót,majd óvatosan a tojásokat.Alaposan elkeverjük,majd levesszük a vízgőzről és azon nyomban belekeverjük az ostyát és a rumot.Nagyon jól elkeverjük,hogy az ostyát mindenütt érje a krém.
Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával{a szélén jócskán túlérjen a fólia}és a meleg keveréket beleöntjük egyenletesen elosztva.Fakanállal jól lenyomkodjuk,majd az alufóliaszéleket ráhajtjuk és a kezünkkel még mindig jól megnyomkodjuk.
Legjobb egész éjszaka pihenni hagyni de ha nagyon sietős akkor meleg helyen tartva 4-5 óra múlva fogyasztható.
Köszönöm
igen, csak úgy az olvasztott cuccbba keverd bele, és gőz fölött főzd pár percig.
az őzgerincet vizes folpackkal béleld ki, így könnyen lehúzhatod róla , ha kihűlt.
ha van, 5 deka durvára vágott diót is tegyél bele, úgy még finomabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!