Hogy kell csirkecombot sütni? (kezdő kérdezi)
Nagyon kezdő vagyok főzés terén. Azt tudom, a sütés előtt meg kell főzni, viszont azt, hogy miben, mennyi vízben, meddig, valamint hogy kell megsütni nem tudom.
Meséljétek el egy kezdőnek minden apró részlettel onnan kezdve, hogy kiveszem a combot a fagyasztóból. Köszönöm szépen a fáradságot!
Nem kell azon semmit főzni.
Leírom, h én hogyan csinálom. Anyukámtól tanultam, és mindig tökéletes volt. Fogod a csirkét, megmosod, megsózod egy kicsit, berakod egy tepsibe, meglocsolod olajjal, szórsz rá az ízlésednek megfelelő fűszereket (van ilyen szárnyas fűszerkeverék pl) és óvatosan öntesz alá egy fél pohár vizet, letakarod a tepsit alufóliával, és berakod a sütőbe, kb 1 óra alatt megpuhul, akkor leveszed róla a fóliát, megböködöd, h tényleg puha e, ha még nem visszafóliázod és sütöd még. Ha már finom puha akkor leszeded róla a fóliát, és visszateszed a sülni míg meg nem pirul. Ennyi! Az egyik legegyszerűbb étel.
Nehogy megfőzd!! Kifő az íze! A tyúkot szokták sütés előtt főzni, a csirke max. 1 óra alatt megsül főzés nélkül is.
Tehát kiveszed a fagyasztóból, kiolvasztod. (Előző este berakod a fagyasztóból a hűtő részbe, másnapra kiolvad, vagy ha most akarod kivenni, akkor ha hideg vízbe teszed, gyorsabban fog olvasdni. Vagy mikró, de abban nagyon gusztustalan lesz.
Egy egész combra (alsó és felső) fél kávéskanál sót kell számolni, alaposan bedörzsölni vele. Vagy vehet sültcsirke fűszersót, abból lehet kicsit több, viszont nem kell sózni.
Ha szereted, lehet rá egy csipet borsot is tenni, azt is beledörzsölni.
Múltkor tettem rá sót és szerecsendiót (ebből 2-3 csipetet egy combra), nagyon finom lett így is.
Hagyod állni hűtőben legalább fél órát befűszerezve, de többet is lehet, akár 1 napot is, annál jobban átjárja a só belül is.
Egy tepsi alját kiolajozod, öntesz bele 1 korty vizet, beleteszed a combokat, a combokat megkened olajjal. Alufóliával letakarod (hogy ne száradjon ki!), és 200 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütöd. Akkor jó, ha beleszúrsz egy villát, és a comb lecsúszik róla. Ill. meg is kóstolhatod. Ha már puha, akkor leveszed a fóliát róla, és pirosra pirítod, ez kb. 20 perc alatt történik meg, ha jó a sütőd.
Nem lehet elrontani! :)
Ha jól sikerül, kereshetsz pác recepteket a neten, de előbb csináld az alapmódszerrel.
Ja, és "planírozni" sem kell. Gondolom, panírozásra gondolt az első, de te nem rántani akarod, hanem sütni.
(Planírozás = a kertművészetben ez a művelet, mellyel az egyenlőtlen terepet a meglévő földmennyiséggel vízszintessé teszik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!