Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell csirkecombot sütni?...

Hogy kell csirkecombot sütni? (kezdő kérdezi)

Figyelt kérdés

Nagyon kezdő vagyok főzés terén. Azt tudom, a sütés előtt meg kell főzni, viszont azt, hogy miben, mennyi vízben, meddig, valamint hogy kell megsütni nem tudom.

Meséljétek el egy kezdőnek minden apró részlettel onnan kezdve, hogy kiveszem a combot a fagyasztóból. Köszönöm szépen a fáradságot!


2011. okt. 10. 12:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
49%
ha ezt a combot a boltban vetted akkor nem kell főzni, kiolvadt és utána késsel megszurkálod ,mármint a combokat ,sózod paprika pici bors és így planírozod ,és ki sütöd olajban ,vagy zsírban ez ízlés kérdése!!
2011. okt. 10. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
88%

Nem kell azon semmit főzni.

Leírom, h én hogyan csinálom. Anyukámtól tanultam, és mindig tökéletes volt. Fogod a csirkét, megmosod, megsózod egy kicsit, berakod egy tepsibe, meglocsolod olajjal, szórsz rá az ízlésednek megfelelő fűszereket (van ilyen szárnyas fűszerkeverék pl) és óvatosan öntesz alá egy fél pohár vizet, letakarod a tepsit alufóliával, és berakod a sütőbe, kb 1 óra alatt megpuhul, akkor leveszed róla a fóliát, megböködöd, h tényleg puha e, ha még nem visszafóliázod és sütöd még. Ha már finom puha akkor leszeded róla a fóliát, és visszateszed a sülni míg meg nem pirul. Ennyi! Az egyik legegyszerűbb étel.

2011. okt. 10. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
az első vagyok .ha főzöl csirke hús levest akkor szokták meg főzni a combot(a leves kedvéért ) vagy ha öreg tyúk combját akarod ki rántani ezt viszont meg kell főzni mindenféle képen!!!
2011. okt. 10. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy megfőzd!! Kifő az íze! A tyúkot szokták sütés előtt főzni, a csirke max. 1 óra alatt megsül főzés nélkül is.


Tehát kiveszed a fagyasztóból, kiolvasztod. (Előző este berakod a fagyasztóból a hűtő részbe, másnapra kiolvad, vagy ha most akarod kivenni, akkor ha hideg vízbe teszed, gyorsabban fog olvasdni. Vagy mikró, de abban nagyon gusztustalan lesz.


Egy egész combra (alsó és felső) fél kávéskanál sót kell számolni, alaposan bedörzsölni vele. Vagy vehet sültcsirke fűszersót, abból lehet kicsit több, viszont nem kell sózni.

Ha szereted, lehet rá egy csipet borsot is tenni, azt is beledörzsölni.

Múltkor tettem rá sót és szerecsendiót (ebből 2-3 csipetet egy combra), nagyon finom lett így is.

Hagyod állni hűtőben legalább fél órát befűszerezve, de többet is lehet, akár 1 napot is, annál jobban átjárja a só belül is.

Egy tepsi alját kiolajozod, öntesz bele 1 korty vizet, beleteszed a combokat, a combokat megkened olajjal. Alufóliával letakarod (hogy ne száradjon ki!), és 200 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütöd. Akkor jó, ha beleszúrsz egy villát, és a comb lecsúszik róla. Ill. meg is kóstolhatod. Ha már puha, akkor leveszed a fóliát róla, és pirosra pirítod, ez kb. 20 perc alatt történik meg, ha jó a sütőd.


Nem lehet elrontani! :)

Ha jól sikerül, kereshetsz pác recepteket a neten, de előbb csináld az alapmódszerrel.

2011. okt. 10. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
a tepsiben sütni akarod akkor úgy kell ahogy előttem írták!!!
2011. okt. 10. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
71%

Ja, és "planírozni" sem kell. Gondolom, panírozásra gondolt az első, de te nem rántani akarod, hanem sütni.

(Planírozás = a kertművészetben ez a művelet, mellyel az egyenlőtlen terepet a meglévő földmennyiséggel vízszintessé teszik.)

2011. okt. 10. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
minek kéne sütés előtt megfőzni a csirkét???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????? ??????????????????????? ???????????????????
2011. okt. 10. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Vagy vegyél ilyen "omlósz" cuccot, Maggi, ha minden igaz, én is azt csináltam tegnap. Kivettem reggel a fagyról a combot, délutánra kiolvadt, vágtam fel néhány krumplit, felkockáztam, a combot is megmostam, beleszórtam mindezt a sütőzacskóba, és rászórtam a port, amitől "omlósz" lett. Lezártam a zacsit, kiszúrtam pár helyen, bedobtam egy tepsibe, betoltam a sütőbe, egy óra elteltével kivettem, és voila. :)Fincsi ám így is, kezdőknek ajánlom nagyon a sütőzacskót. :)
2011. okt. 10. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:
Elnézést, akkor rosszul tudtam. Falun nőttem fel, ahol nagymamám általában tyúkot vágott. Valószínűleg azért főzte meg először. Szóval akkor főzni nem kell. Ilyen palacsintasütőben sütném meg, gyerekkoromban ő is ilyenben készítette. Abban hogy kell?
2011. okt. 10. 12:38
 10/13 anonim ***** válasza:
24%
tegyél a palacsintasütőbe olajat,annyit hogy a comb alsó harmadát-felét ellepje,és lassú tűzön kezd el sütni,10 perc múlva megfordítod és lassan eheted is
2011. okt. 10. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!