Hogyan pácoljak grillezéshez tarját meg csirkecombot?
én éppen most pácolom be a holnapra szánt tarját.
kecsap-méz-mustár-bors-majoranna (vagy ízlés szerint más fűszer)-préselt fokhagyma-egy kvés olaj )
minden szeletet jól bekenek , majd félkarikára vágott hagymával rétegezve lerakom egy dobozba.
ha grillezzük, akkor leszedem róla a hagymát másnap, ha tepsiben sütöm, akkor hagymástól, fólia alatt, majd anélkül pirítom.
ha grillezzük a húst, akkor nem szabad besózni.
Múlt szombaton így grilleztünk:
Tarja: olaj, mustár, bors, fokhagyma. Sütés előtt só. De akár a gyros fűszerkeverék is megteszi, nagyon finom.
Csirke: olaj, mustár, méz, bors. Sütés előtt só.
Én saslikot készítettem, tűztem rá szalonnát, kolbászt, gombát, sok félbevágott kisebb hagymát, paradicsomot, egyik cstagnak erőspaprikát. Isteni volt!
csirkéhez: joghurt + erős pista + só vagy méz+mustár
tarjához: fokhagyma+só + bors + olaj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!