Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell csirkecombot sütni?...

Hogy kell csirkecombot sütni? (kezdő kérdezi)

Figyelt kérdés

Nagyon kezdő vagyok főzés terén. Azt tudom, a sütés előtt meg kell főzni, viszont azt, hogy miben, mennyi vízben, meddig, valamint hogy kell megsütni nem tudom.

Meséljétek el egy kezdőnek minden apró részlettel onnan kezdve, hogy kiveszem a combot a fagyasztóból. Köszönöm szépen a fáradságot!

2011. okt. 10. 12:04
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

remélem, egy kicsit magasabb falú a serpenyőd, mint a palacsintasütő:) szóval, ha már a fagyóból kivett csirkecomb egy kicsit engedett (dupla neylonba téve, vízbe állítva gyorsíthatod a kiolvadást), akkor több helyen éles késsel szúrd meg. a serpenyőben olvassz zsírt (vagy önts olajat) annyit, hogy a combok kényelmesen elférjenek benne, amikor elég forró a zsiradék , akkor tedd bele. persze előtte sózd be, esetleg a szúrkálásokba egy szeletke fokhagymát is dughatsz.

először egyik felét, majd megfordítva a másik felét kapasd meg, hogy ne legyen nyers színe. ezután a tüzet mérsékelve, fedő alatt puhára párolod.

ha már nem jön véres lé belőle a villa mellett, akkor kb már kész, kb 40 perc, de utána még fedő nélkül süssed pirosra.

sok sikert.

2011. okt. 10. 12:52
 12/13 anonim ***** válasza:
Én nem sütném serpenyőben. Macerás, minden olajos lesz, és ott kell állnod mellette. Miért nem jó tepsiben? Azzal nincs macera.
2011. okt. 10. 13:09
 13/13 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy sütöd.

Ha panírozod, szerintem nem kell főzni, egyszerűen liszt-tojás-zsemlemorzsa (ezekben forgatod meg sorrendben) és forró zsírba vagy olajba rakod.

Ha sütőben, ahogy előttem valaki írta, berakod a combokat, öntesz alá vizet, és fóliázod. Ha puhul, leveszed a fóliát, és tovább sütöd egy picit, hogy látsszon is rajta.

De van másfajta sült csirke is, először paprikát, majd paradicsomot vágsz a combokra, majd berakod a sütőbe így a tepsit. Az is nagyon finom, ahhoz nem kell víz, mégis omlós lesz. A combokat sózd meg előtte 1-2 órával, és a tepsi aljára egy kis zsírt kenj, vagy olajat.

2011. okt. 10. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!