Hogy kell csirkecombot sütni? (kezdő kérdezi)
Nagyon kezdő vagyok főzés terén. Azt tudom, a sütés előtt meg kell főzni, viszont azt, hogy miben, mennyi vízben, meddig, valamint hogy kell megsütni nem tudom.
Meséljétek el egy kezdőnek minden apró részlettel onnan kezdve, hogy kiveszem a combot a fagyasztóból. Köszönöm szépen a fáradságot!





remélem, egy kicsit magasabb falú a serpenyőd, mint a palacsintasütő:) szóval, ha már a fagyóból kivett csirkecomb egy kicsit engedett (dupla neylonba téve, vízbe állítva gyorsíthatod a kiolvadást), akkor több helyen éles késsel szúrd meg. a serpenyőben olvassz zsírt (vagy önts olajat) annyit, hogy a combok kényelmesen elférjenek benne, amikor elég forró a zsiradék , akkor tedd bele. persze előtte sózd be, esetleg a szúrkálásokba egy szeletke fokhagymát is dughatsz.
először egyik felét, majd megfordítva a másik felét kapasd meg, hogy ne legyen nyers színe. ezután a tüzet mérsékelve, fedő alatt puhára párolod.
ha már nem jön véres lé belőle a villa mellett, akkor kb már kész, kb 40 perc, de utána még fedő nélkül süssed pirosra.
sok sikert.










Attól függ, hogy sütöd.
Ha panírozod, szerintem nem kell főzni, egyszerűen liszt-tojás-zsemlemorzsa (ezekben forgatod meg sorrendben) és forró zsírba vagy olajba rakod.
Ha sütőben, ahogy előttem valaki írta, berakod a combokat, öntesz alá vizet, és fóliázod. Ha puhul, leveszed a fóliát, és tovább sütöd egy picit, hogy látsszon is rajta.
De van másfajta sült csirke is, először paprikát, majd paradicsomot vágsz a combokra, majd berakod a sütőbe így a tepsit. Az is nagyon finom, ahhoz nem kell víz, mégis omlós lesz. A combokat sózd meg előtte 1-2 órával, és a tepsi aljára egy kis zsírt kenj, vagy olajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!