Mit rontok el a piskótánál?
szerintem az nem baj, ha túl sárga.
igen a fehérjét teljesen fel kell verni keményre
sütőportól lazábbnak kellene lennie a tésztának
lehet, hogy a recept aránya nem jó, nézz meg egy másik piskóta receptet, ott milyenek az arányok a tiedhez képest.
Nekem apukám úgy tanította (szakácsiskola, régi Gundel), h a piskóta arányai: minden tojáshoz 2 dkg liszt és 2 dkg cukor kell, mi a lisztbe szódabikarbónát teszünk és általában 8 tojással csináljuk (160 grammal). Ez a világ leggyorsabb süteménye, de azt a pár percet rá kell szánni rendesen. A fehérjét kőkeménnyé, a sárgáját pedig addig kell verni, amíg már szinte "fehér"-sárga nem lesz.
Sütésnél pedig figyelni kell, vigyázni, h ne barnuljon, mert akkor száraz lesz. Remélem segíthettem :D, hajrá!
nekem ha kinyitom összeesik a piskótám..egyszer jártam vele pórul, azóta zárt sütőajtónál sütöm. Én e-szerint a recept szerint szoktam csinálni, és mivel nem kell felverni a tojás fehérjét, nagyon el sem lehet rontani:
2 tojás (egész)
8 dkg cukor
8 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
2 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A tortaformát kivajazom, kilisztezem. Az egész tojásokat a cukorral 10 percig habosra verem, majd hozzácsurgatom az olajat és a vizet. További 5 percig keverem. Kézi habverővel (én lyukas fakanállal) hozzáadom a sütőporral összekevert lisztet, majd formába öntöm. 10-12 perc alatt készre sütöm, (közben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni) a formában hagyom kihűlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!