Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok el a piskótánál?

Mit rontok el a piskótánál?

Figyelt kérdés
a recept szerint csinálom, de nem jön össze soha, túl sárga (kell bele az összes tojás sárgája?) és túl tömény (kevesebb lisztet tegyek bele?) teljesen keményre kell felverni a tojás fehérjét? köszönöm a segítségeket
2010. jan. 20. 10:59
 1/10 anonim ***** válasza:

szerintem az nem baj, ha túl sárga.

igen a fehérjét teljesen fel kell verni keményre

sütőportól lazábbnak kellene lennie a tésztának

lehet, hogy a recept aránya nem jó, nézz meg egy másik piskóta receptet, ott milyenek az arányok a tiedhez képest.

2010. jan. 20. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Keményre kell felverni a fehérjét, óvatosan összeforgatni, és ne nyitogasd sülés közben az ajtót. Milyen recept szerint csinálod? Én 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt, egy sütőpor, egy csipet só kombót használok.
2010. jan. 20. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim válasza:

Nekem apukám úgy tanította (szakácsiskola, régi Gundel), h a piskóta arányai: minden tojáshoz 2 dkg liszt és 2 dkg cukor kell, mi a lisztbe szódabikarbónát teszünk és általában 8 tojással csináljuk (160 grammal). Ez a világ leggyorsabb süteménye, de azt a pár percet rá kell szánni rendesen. A fehérjét kőkeménnyé, a sárgáját pedig addig kell verni, amíg már szinte "fehér"-sárga nem lesz.

Sütésnél pedig figyelni kell, vigyázni, h ne barnuljon, mert akkor száraz lesz. Remélem segíthettem :D, hajrá!

2010. jan. 20. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
2010. jan. 20. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy te rontod el,a tojáson is múlik,a lisztről pedig jobb nem beszélni olyan rossz minőségű.Én már lemondtam róla,sose olyan amilyennek szeretném,nem mérgelődöm sütök mást ami hasonló.Zs
2010. jan. 20. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
köszi lányok, megpróbálkozom ezek szerint. :D
2010. jan. 20. 16:26
 7/10 anonim válasza:
én úgy ismerem a receptet, hogy ahány tojással csinálod, annyi kanál lisztet és cukrot kell bele tenni, meg egy sütőport. tuti recept, nem lehet elrontani. a tojás fehérjét kemény habbá kell verni egy kis cukorral, a többi cukrot meg a sárgájához kell adni. utána bele a liszt meg a sütőpor és már mehet is a sütőpapírral bélelt tepsibe.
2010. jan. 22. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:
Lehet hogy összetörik a hab mikozben kevered.Tegyél bele egy csomag sütőport.És sütés közben nemszabad kinyitni a sütőt.
2010. febr. 1. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
szerintem annak h kinyitja e a sütőt, nemigazán van köze a piskótához... én ki szoktam nyitni, és semmi baja nincs a piskótámnak, sőt hatalmas szokott lenni
2010. febr. 7. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:

nekem ha kinyitom összeesik a piskótám..egyszer jártam vele pórul, azóta zárt sütőajtónál sütöm. Én e-szerint a recept szerint szoktam csinálni, és mivel nem kell felverni a tojás fehérjét, nagyon el sem lehet rontani:


2 tojás (egész)

8 dkg cukor

8 dkg liszt

fél teáskanál sütőpor

2 evőkanál olaj

2 evőkanál víz


A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A tortaformát kivajazom, kilisztezem. Az egész tojásokat a cukorral 10 percig habosra verem, majd hozzácsurgatom az olajat és a vizet. További 5 percig keverem. Kézi habverővel (én lyukas fakanállal) hozzáadom a sütőporral összekevert lisztet, majd formába öntöm. 10-12 perc alatt készre sütöm, (közben a sütő ajtaját nem szabad kinyitni) a formában hagyom kihűlni.

2011. jún. 10. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!