Mit rontok el? Mitől száraz, vagy szárad ki?
Bár nagyon szeretem a palacsintát, a brassói apró pecsenye pedig nagy kedvencem, mégsem csinálom szívesen őket. Ugyanis nekem mind2 száraz vmiért. A palacsintám tésztája is ízetlen, nehezen csúszik. Talán túl vékony a tészta? Vagy az a baj, h csak tejből készítem? Vagy tovább kéne sütnöm? Máshol sokkal finomabb, puhább, gazdagabb az íze.
A brassóim pedig szintén száraz, nehezen lehet lenyelni. Nem tudom, hogyan tehetném szaftosabbá, mert gondolom az a baja.
Igén, én is gondoltam rá, h kevés a zsíradék. A tésztába öntök olajat, de a sütések közben a palacsintasütőbe nem. Ez baj lehet? Nem hiszem, h túl sokáig sütöm, mert így is olyan színtelen, fakó. Én nem tudom, máshol olyan szép barnásra, omlósra sütik.
Te elmeséled, hogyan készíted?
a palacsinta titka a sütőpor ill., hogy szóda és tej is kell bele....tojást cukorral habosra kell keverni, majd bele az olajat és egy csipet sót, ismét habosra keverni - liszt+ sütőpor + tej: nokedli állagú legyen, tovább hígítani szódával
a brassóihoz meg nem megfelelő húst használsz, válassz valami zsírosabbat csombot pl, a karaj nem jó hozzá
Van elég tojás a palacsintádban? És süsd tovább, ne világosra, mindegyik előtt egy kávéskanálnyival kikenve.
A brassóit milyen húsból csinálod? Mert pl a comb száraz, a lapocka szaftosabb. És persze több zsiradékkal meg fűszerezéssel.
Nekem is ilyen a palacsintám :-( Olyan gumiszerű, és berepedezik, ha felhajtogatom :-( Én így csinálom:
20dkg liszt
2 tojás
fél liter tej
pici só
fél dl olaj + a sütésnél egy mokkáskanálnyi minden pali előtt
Fakó, száraz, gumiszerű. Próbáltam alacsonyabb hőfokon, még rosszabb lett. Ha meg nem sütöm annyi ideig, akkor meg hófehér lesz. Csináltam hígabbra, sűrűbbre, semmi változás. Anyósom meg összeborítja a hozzávalókat csak úgy szemre, és olyan finom palacsintát süt, ugyanazzal a serpenyővel, gázsütővel, neki mégis más. Még másnap is finom, puha. Az enyém másnap kő kemény.
Sajnálom, hogy nem tudok neked segíteni, hátha valaki tudja a megoldást...:-(
A brassóim finom, hagyj rajta több levet! Meg ne fágd nagyon picikre a húst! Esetleg csinád fűszeresebbre és ha lepirítottad, önts alá egy pici vizet. Én így szoktam megmelegíteni, mert nincs mikrónk.
A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 23:00
ezt próbáld majd ki,mi igy készitjük a palit:
4.5 dl tejbe 1.5 dl szóda bele 4 tojás 24 dkg finomliszt(átszitált)
4 ek. olaj(igy nem ragad le) pici só és sütőpor.
A palisütőt egy ecsettel az elején vékonyan kikenheted olajjal és minden pali elött is... Egyébként az a titka,hogy mikor a serpenyőbe beleöntöd a palitésztát és elkezded sütni,akkor kell megforditani,mikor már látod,hogy apró lyukak vannak a tetején,ekkor dobsz rajta egyet és a másik oldalát is sütöd 1- 1,5 percet!Remélem jól fog sikerülni;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!