Mit rontok el? Mitől száraz, vagy szárad ki?
Bár nagyon szeretem a palacsintát, a brassói apró pecsenye pedig nagy kedvencem, mégsem csinálom szívesen őket. Ugyanis nekem mind2 száraz vmiért. A palacsintám tésztája is ízetlen, nehezen csúszik. Talán túl vékony a tészta? Vagy az a baj, h csak tejből készítem? Vagy tovább kéne sütnöm? Máshol sokkal finomabb, puhább, gazdagabb az íze.
A brassóim pedig szintén száraz, nehezen lehet lenyelni. Nem tudom, hogyan tehetném szaftosabbá, mert gondolom az a baja.
Én akkor szoktam megfordítani, amikor a szélén látom, hogy barnul. Nekem így tanították. Jól tudom? De amúgy max. lángon kell sütni?
Köszönöm én is a tanácsot, ki fogom próbálni a receptedet!
Palacsintánál lehet az is egy megoldás, hogy kevés olajat töltessz a masszához vagy reszelsz bele egy kis almát és picit megfahéjazod és így kezded sütni.
Brassóinál pedig én úgy csinálom ( karajból vagy sertéscombból) hogy egy pici vizet is öntök alá, lefedem, majd ha a hús megpuhult, akkor fedő le és zsírjára sütöm!
Örömmel látom, h ennyien válaszoltatok! KÖszi!
Olvasva titeket, a brassóit totál rosszul csinálom:
Anyu azt mondta, süssem pirosra a húst. Én nem szoktam. Fehéredésig sütöm, fűszerezem:fokhagyma, piros paprika, majoranna, ételízesítő. Aztán felöntöm vízzel, és főzöm. Közben kisütöm a krumplit, a végén összeforgatom, és esetleg rottyantok egyet az egészen. Ízre nagyon finom, csak hát fullasztó. De megfogadom a tanácsaitokat! :)
A palacsintát megpróbálom a napokban megint. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!