Száraz kenyeret, kiflit zsemlét hogyan tudnék felhasználni?
Kifliből mákos "gubát".
Kenyérből fasírtot is akár.
Recepteket itt találhatsz:
Rakott zsemle
Én így készítem:
1, levágom a tetejét, és kikaparom a belsejét
2, gyorsan belemártom cukros tejbe, majd vajjal kikent tepsibe teszem
3, tölteléket kikverem: túró, tojás, kicsi tejföl, reszelt citromhéj, ha túl folyós lenne, akkor hozzátezsem a zsemle belét is. Lehet dúsítanimazsolával, dióval,lekvárral, gyümölccsel stb
4, tölteléket bele a zsemlébe, rá a tetejét
5, meg lehet kenni esetleg cukros tejföllel
6, készre sütni
Én még szikkadt állapotban összekockázok zsömlét, kiflit vagy kenyeret.leöntöm kevés tejjel, amennyit felszív. morzsálós legyen. ha túl sok lenne a tej kinyomkodom.
tojás, só, bors,majoranna petrezselyem, jól összenyomkodva.
zsíron hagymát dinsztelek, ha van otthon rádobok egy marék
gombát és megpárolom. erre teszem a fűszeres masszát, és addig sütöm, míg összeáll, nem lágy.
ezzel töltök csirkét vagy göngyölthúst.ami kimarad kis hengereket formázok és a hús mellett megsül az is.
kockára vágott kenyeret összekeverek fokhagymagranulátummal
vagy fokhanymasóval. egy tepsit vékonyan kiolajozok és elterítem benne a kenyeret. be a sütőbe, egyszer kétszer megforgatni, isteni rágcsa lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!