Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Száraz kenyeret, kiflit...

Száraz kenyeret, kiflit zsemlét hogyan tudnék felhasználni?

Figyelt kérdés
Morzsát szoktam belőle készíteni vagy bundáskenyeret vagy levesbe.
2011. szept. 27. 14:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kenyér vagy zsemlefelfújt?
2011. szept. 27. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
lereszeled és panírozáshoz jó
2011. szept. 27. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Kifliből mákos "gubát".

Kenyérből fasírtot is akár.

2011. szept. 27. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Recepteket itt találhatsz:

[link]

2011. szept. 27. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Bundás kenyér/kifli/zsömi stb
2011. szept. 27. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Máglyarakás:)))
2011. szept. 27. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Rakott zsemle

[link]


Én így készítem:

1, levágom a tetejét, és kikaparom a belsejét

2, gyorsan belemártom cukros tejbe, majd vajjal kikent tepsibe teszem

3, tölteléket kikverem: túró, tojás, kicsi tejföl, reszelt citromhéj, ha túl folyós lenne, akkor hozzátezsem a zsemle belét is. Lehet dúsítanimazsolával, dióval,lekvárral, gyümölccsel stb

4, tölteléket bele a zsemlébe, rá a tetejét

5, meg lehet kenni esetleg cukros tejföllel

6, készre sütni

2011. szept. 27. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
kenyeret morzsának, fasírtnak, kiflit mákos bobajkának.
2011. szept. 27. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Én még szikkadt állapotban összekockázok zsömlét, kiflit vagy kenyeret.leöntöm kevés tejjel, amennyit felszív. morzsálós legyen. ha túl sok lenne a tej kinyomkodom.

tojás, só, bors,majoranna petrezselyem, jól összenyomkodva.

zsíron hagymát dinsztelek, ha van otthon rádobok egy marék

gombát és megpárolom. erre teszem a fűszeres masszát, és addig sütöm, míg összeáll, nem lágy.

ezzel töltök csirkét vagy göngyölthúst.ami kimarad kis hengereket formázok és a hús mellett megsül az is.

2011. szept. 27. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

kockára vágott kenyeret összekeverek fokhagymagranulátummal

vagy fokhanymasóval. egy tepsit vékonyan kiolajozok és elterítem benne a kenyeret. be a sütőbe, egyszer kétszer megforgatni, isteni rágcsa lesz belőle.

2011. szept. 27. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!