Szikkadt kenyeret mihez lehet felhasználni a bundás kenyéren és a fasírton kívül?
a) Teljesen megszárítod és ledarálod prézlinek, csak arra vigyázz, hogy ne penészedjen meg a szárítás alatt
b) az angolszász országokban többféle egyszerű süti alapja a szikkadt fehérkenyér
c) készíthetsz belőle zsemlegombócot (köretnek)
d) töltelék (pl. egész szárnyasba, dagadóba)
e) levesbetét (a töltelékhez hasonló recept)
f) kis kockákra vágod és megpirítod (esetleg egy kevés olivaolajjal befújva, egy zacskóban eláll pár hétig, krémlevesekbe okés)
Szia!
Mi un. töltikét készítünk belőle, a felsoroltakon túl. Ez tulképp. a töltött hús tölteléke, csak olajban sütöm ki, pogácsaként.
Az alapja:
- áztatott, kinyomkodott szikkadt kenyér vagy zsemle
- sok zölsdégzöldje
- tojás
- só, bors
- aztán jöhet bele bármi, amit otthon találsz. Néhány példa: gomba, halkonzerv, kukorica, sonka vagy főtt tojásdarabok stb vagy extra fűszerek (bazsalikom, tárkony, mustár...) A lehetőségek széles skálán mozognak.
Üdv!
Ha szereted a csirkemájat itt egy szuper(akár vendégeknek is jó) kaja:
-negyed kb csmáj
-1 tojás
-1 fej vöröshagyma
-1 gerezd fokhagyma
-csipet majoranna
-bors
A hagymát nagyobb kockára vágom,és beleteszem a turmixgépbe,ráütöm a tojást,hozzá a májat nyersen,meg a fűszerek,aztán összeturmixolom.Az sem baj ha benne maradnak a hagymadarabok úgy finomabb lesz.Egy órát áll a hűtőben(de ha többet az csak jót tesz,jól összeérnek az ízek.)
a lényeg:ebbe a masszába belemártom a kenyér egyik felét csak,és lefordítva bele a forró oljaba.Pár másodperc alatt rásül a máj,melegen isteni!!!!A szikkadt kenyérrel a legjobb az nem szívja fel a z olajat!ízlés szerint sajtot lehet rá szórni,picit megsózni,és tömni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!