Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A receptek szerint az újkrumpl...

A receptek szerint az újkrumplit kevés olajon kell elkészíteni, utána saját levében párolódik meg. Nekem mindig letapad az edény aljára, ahelyett, hogy levet eresztene. Mit rontok el?

Figyelt kérdés
Próbáltam már sok olajjal, teflon edényben, de úgy is letapadt. Mi lehet a trükkje a dolognak?
2011. jún. 6. 10:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Lassú tűzön süsd, forgasd, és nyugodtan önthetsz alá egy kis vizet.
2011. jún. 6. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne teljes lángon csináld, és fedőt tegyél rá, meg sózd meg, és úgy saját levében párolódik. Amikor már majdnem teljesen puha, akkor leveszed a fedőt, hadd fője el a levét. Amikor jó lédús a krumpli, nem szoktam alá vizet önteni.
2011. jún. 6. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

teflon serpenyőben csináld, kevés zsiradékon, megsózva, fedő alatt. falapáttal többször alányúlva megforgatva.

saját párájában kell megfőnie.

2011. jún. 6. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Inkább zsírral csináld. Először tégy alá egy pici vizet,és lassú lángon párold.
2011. jún. 6. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem még SOHA nem eresztett levet a krumpli. Az újkrumpli sem. Őszintén szólva soha nem hallottam arról, hogy lenne "saját leve". Persze ettől még lehet, de... hiszem, ha látom.
2011. jún. 6. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
akkor többször emeld fel a fedőt:)))eleve, ha megmosod vizes, és hidd el, hogy enged is nedveséget. a só is rásegít, szóval elég a zsír és a keletkezett pára.
2011. jún. 6. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

11:22, pontosan ez a problémám lényege, hogy soha nem eresztett még levet egyik újkrumplim sem, csak a szakácskönyvek, receptek szerint kellene így lennie:(

Pedig nagyon vágyom egy normálisan elkészített újkrumplira.

Volt már mindenféle próbálkozás: sima, zománcos fazék, szuper inox edény, Tefal - hiába. Alacsony tűzön is csináltam, sajnos végül mindig egy majdnem 1 centi vastag barna massza várt az edény alján, amit alig tudtam felkaparni később.

Azért nagyon köszönöm a tanácsokat, illetve, hogy foglalkoztatok a kérdésemmel!:)

2011. jún. 6. 22:29

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!