Sertéstarjából milyen jó kajákat lehet elkészíteni? Írnátok receptötleteket?
Ananászos sertéstarja:
70 dkg sertéstarja
1 ananászbefőtt
10 dkg trappista sajt
1 fej vöröshagyma
5 dkg húsos szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
só, curry,bors,szegfűszeg
1 kk. mustár
1dl tejszin
1 dl tejföl
A tarját 8 keskeny szeletre aprítsuk. A szalonnát hosszúkás szeletekre szeleteljük, a fokhagymát apróra zúzzuk, a vöröshagymát lekarikázzuk. A sajtot lereszeljük. A fokhagymát, a mustárt, egy-egy mokkáskanál sót, borsot, curryt, szegfűszeget jól elkeverjük
az olajban. Ebbe mártjuk a hússzeletek mindkét oldalát, és 4 szeletet egy tűzálló tál aljára helyezünk. Erre tesszük az ananász, a szalonna és a vöröshagyma felét. Ismét hús, majd ananász, szalonna és a vöröshagyma következik. Meglocsoljuk a tejföl, a tejszín és 1 dl ananászlé keverékével. Tetejére szórjuk a sajtot,és fedő alatt sütőben, takarék lángon puhára pároljuk. Tetejét pirosra pirítom. Bármilyen burgonyakörettel tálalhatjuk.
Szia pl:
Cigány pecsenye:
Kloffold ki a húst mint ahogy rántott húsnak szokták.
Reszelj le foghagymát és pácold be vele.
2-3 nappal előtte is bepácolhatod, de 3-4 óra is elég neki.
Aztán süsd ki olajban.
Sajtos-tejfölös tartja:
1 kg burgonya
2 ek.olaj,só,bors
600g sovány sertéstarja szeletben
2-3 gerezd fokhagyma
2+1 dl tejföl
100g trappista sajt
100g füstölt sajt
1-2 paradicsom
2-3 szál petrezselyem
180 fokra előfűtjük a sütőt. A burgonyákat megpucoljuk,megmossuk,hasábokra aprítsuk,nem túl mély csinos tűzálló tál aljára terítjük. Megszórjuk sóval,borssal,valamint az olajjal,és lazán összekeverem. A hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki rászórom sóval és borssal majd a burgonya tetejére terítjük. Tetejükre simítjuk az áttört fokhagymával elkevert 2 dl tejfölt,letakarjuk alufóliával,és a sütőben 40-45 percig pároljuk. A kétféle sajtot megreszeljük. Lehúzzuk a tálról a fóliát,vastagon rászórom a hússzeleteket sajttal,aztán fólia nélkül visszatesszük a sütőben és pirosra sütjük további húsz-huszonöt percig. A sütőből kivéve a megmaradt 1 dl tejföllel,paradicsomgerezdekkel és a petrezselyemmel díszítjük.
Average:
Töltött tarja. Az egész tarját szeleteld fel,de ugy ,hogy
Ne vágd teljesen be. A szeletek közé tegyél hagyma karikákat,kolbász karikákat. Hús tüvel tüzd össze:
Tetszés szerint pácold be: Én BBQ mártásal szoktam. Majd tedd be a sütöbe lefoliázva alacsony hőfokon 2 órára 150 C-on: Majd vedd le a foliát és 170 C-on kb még 40percig süsd. Én 1,5 -2kg tarjából szoktam csinálni..
Hagyma lekvárt ,és steak burgonyát csinálok hozzá.Fontos ha kész folia alatt 10-15 percet pihentesd meleg helyen,igy szaftos lesz és nem szárad ki..
Éppen most végeztem a pácolással, a kezem még illatozik is:)vettem másfél kg csontos tarját, amit a hentes hat szeletre vágott.
a pác egy közepes tálban kb fél literesben. 4-5 gerecd fokhagyma préselve, egy ek. méz, 2-3 ek. mustár, kb egy deci kecsap, őrölt kömény, majoranna egy-egy teáaskanál,
bors is kb annyi, de az ízlés szerint. egy ek. olaj, az egész jól kikeverve.
a besózott nagy szelet húsokat ebbe a pácba belemártottam, és két fej félkarikára vágott hagymával megszórva egy tálba fektettem. hagyma alul-fölül jó, ha van.jól le kell zárni, mert nagyon finom illatok keletkeznek.
holnap zsírozott tepsibe szedem, és alufóliával lezárva kb
másfél órát sütöm.
végül fólia nélkül adok neki egy kis pirosasra sült színt.
isteni finom, pikáns, omlós a husi.
a köret még vita tárgya, krumplipüré vagy gombás rizs:)
Végül ilyet csináltam, csak tarjából:
Már régebben csináltam ilyet és isteni volt. Krumplipürével volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!