Sertestarjabol mit csinaljak ma?
szia! nekem is az jutott eszembe, hogy pácold be, még van idő délig.keverj össze mustárt, kecsapot, borsot ha van egy kis mézet, kis olajat. a besózott szeleteket kend be mindkét oldalán. vágj össze két fej hagymát karikára és egy tálba rétegezd le a bekent hússal. szorosan folpackozd
le és hagyd pihenni egy-két órát.
utána zsírozott tepsibe tedd át, önts alá pici vizet és szorosan alufóliázd le.közepesen forró sütőben süssed puhára, a végén fólia nélkül pirítsd egy kicsit.
nagyon finom omlós , ízletes szaftos lesz a husi.
rizzsel, krumplival fogyasztható.
üdv.
Ha még nem álltál neki a főzésnek, vagy ha legközelebb is kellene egy recept:
vágj a tepsi aljára karikákra nyers kruplit, rakd rá a befűszerezett tarját, és önts rá egy üveg kész lecsót. :) Majd süsd meg, míg a krumpli és a husi puha nem lesz.
Nagyon fini!
Egy egyszerű, ám tutijó recept hozzá:
bors, fokhagymakrém, mustár alaposan mindkét oldalára. Kicsit állni hagyod a hűtőben, sütés előtt kissé megsózod (de ne sokat, mert a f.krém tartalmaz sót).
Tepsit kikened zsírral (oké, nem túl reform, de így az igazi), öntesz rá fél/egy dl vizet, ráfekteted a hússzeleteket, sütőben 200 fokon kb másfél óra alatt kész. Megfordítani nem szükséges, végig legyen letakarva, max az utolsó néhány percre leveheted a tetőt, ha kicsit pirítani szeretnéd. Nagyon finom!
szia! örülök, hogy sikerült és ízlett, és, hogy még válaszoltál is.
ezt bármilyen húsból megcsinálhatod, és előző nap is be lehet pácolni.
rántani is szoktam, de akkor csak mustár, bors és hagyma.másnap leszedem a hagymát, a mustáros husit egy kicsit papírral megtörölgetem és lehet panírozni.
igy a megúnt rántotthús is egy új "dimenziót" kap.
szeretettel üdvözöllek -e-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!