Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertéstarjából milyen ételeket...

Sertéstarjából milyen ételeket tudnék készíteni?

Figyelt kérdés
Van itthon nagyjából minden, de boltba is tudok menni, csak éppen ötletem nincs, hogy hogyan készítsem el:)
2011. márc. 26. 12:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Megsütheted egyben is. Só,bors,kevés gyömbér. Alá egy kevés zsír és víz,és fedd le a tepsit.

Tarját ne olajjal süsd,csak zsírral. Így lesz pecsenyezsírod is.

De készítheted úgy is,hogy a kizsírozott tepsibe teszed a szeleteket. Só,bors, szerecsendió,ha van borókabogyó kell mellé. Karikázz rá sok vöröshagymát. Tegyél a tetejére házitejfölt,vagy főzőtejszínt. Önts alá egy pohár vizet,fedd le és süsd,amíg a hús megpuhul.

Bármilyen krumpli vagy rizsköret jó hozzá.

De csinálhatod úgy is,hogy a hús alá karikára végott főtt krumplit raksz,és együtt sütöd,így nem kell külön körítés. (Csak valami savanyúság)

De jó belőle a "Búbos hús" is.

Zsírozott tepsibe teszed a szeleteket,ráhalmozol tölteléket: áztatott zsemle,só,bors,petrezselyemzöld,tojás,ha van gomba,máj.

A "búbok" tetejére pici főzőtejszínt tégy. Önts alá kevés vizet,és süsd,amíg a hús megpuhul. Ezt nem kell lefedni. Ha kész,akkor tehetsz még a tetjére kevés reszelt sajtot is,de azzal már csak addig süsd,míg a sajt megolvad.

2011. márc. 26. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

ha holnapra akarod, pácold be. akár egyben, akár szeletben is.

pác:só-kecsap-méz-mustár-bors-fokhagyma,fűszer pl majoranna, oregáno stb. egy kicsi olaj.ez egy bögre legyen összesen.

ezekkel megkened a húsokat és félkarikára vágott hagymával

soronként összerakod.

másnap hagymástól mehet a zsírozott tepsibe, egy csöpp vízzel, szorosan lefóliázva kb 1 óra, lévén tarja.

ha puha a hús fólia nékül pirosra sütöd.

krumpli, rizs bármilyen formában megy hozzá.

de az is elég, ha most bepácolod, és este megsütöd.

üdv.

2011. márc. 26. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, még eldöntöm melyik lesz:)
2011. márc. 26. 15:37
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Tokányt is készíthetsz belőle, a pörkölt kistestvére. Hosszan kell vágni és rövidebb lével főzni. Az se baj, ha kicsit a zsírjára sül, mindig kevés vízzel öntsd fel. Rizzsel, törtkrumplival is jó.
2011. márc. 26. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!