Sertéstarjából milyen ételeket tudnék készíteni?
Megsütheted egyben is. Só,bors,kevés gyömbér. Alá egy kevés zsír és víz,és fedd le a tepsit.
Tarját ne olajjal süsd,csak zsírral. Így lesz pecsenyezsírod is.
De készítheted úgy is,hogy a kizsírozott tepsibe teszed a szeleteket. Só,bors, szerecsendió,ha van borókabogyó kell mellé. Karikázz rá sok vöröshagymát. Tegyél a tetejére házitejfölt,vagy főzőtejszínt. Önts alá egy pohár vizet,fedd le és süsd,amíg a hús megpuhul.
Bármilyen krumpli vagy rizsköret jó hozzá.
De csinálhatod úgy is,hogy a hús alá karikára végott főtt krumplit raksz,és együtt sütöd,így nem kell külön körítés. (Csak valami savanyúság)
De jó belőle a "Búbos hús" is.
Zsírozott tepsibe teszed a szeleteket,ráhalmozol tölteléket: áztatott zsemle,só,bors,petrezselyemzöld,tojás,ha van gomba,máj.
A "búbok" tetejére pici főzőtejszínt tégy. Önts alá kevés vizet,és süsd,amíg a hús megpuhul. Ezt nem kell lefedni. Ha kész,akkor tehetsz még a tetjére kevés reszelt sajtot is,de azzal már csak addig süsd,míg a sajt megolvad.
ha holnapra akarod, pácold be. akár egyben, akár szeletben is.
pác:só-kecsap-méz-mustár-bors-fokhagyma,fűszer pl majoranna, oregáno stb. egy kicsi olaj.ez egy bögre legyen összesen.
ezekkel megkened a húsokat és félkarikára vágott hagymával
soronként összerakod.
másnap hagymástól mehet a zsírozott tepsibe, egy csöpp vízzel, szorosan lefóliázva kb 1 óra, lévén tarja.
ha puha a hús fólia nékül pirosra sütöd.
krumpli, rizs bármilyen formában megy hozzá.
de az is elég, ha most bepácolod, és este megsütöd.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!